Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

!f’te bu filmleri kaçırmayın

Bu yıl 15 Şubat-4 Mart tarihlerinde sinemaseverlerle buluşan 17'nci !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 'Hayat Var' teması ve iddialı yapımların yer aldığı programıyla dikkat çekiyor.
Festivalde hangi filmi izleyeceğinize karar vermek çok zor ama yine de en favorileri sizin için derledim. İyi seyirler...
'SEVMEK ZAMANI': Metin Erksan'ın unutulmaz filmlerinden 'Sevmek Zamanı', restore edilmiş kopyasıyla listenin başında olmayı hak ediyor. Metin Erksan; 1965 tarihli başyapıtında, modernizm timsali 'Meral' ile şark duygusalı 'Halil'in hikayesinin arkasına, muhteşem siyah-beyaz sinematografi ve müzikle İstanbul'u koyuyor.
'Sevmek Zamanı'nın Mimar Sinan GSÜ Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi tarafından 2016 yılında restore edilmiş dijital kopyası, ilk defa bu festival kapsamında seyirciyle buluşuyor. Büyük ekranda kaçırılmayacak bir güzellik.

'PHANTOM THREAD': Paul Thomas Anderson'un muazzam son filmi 'Phantom Thread'; Anderson'a özgü incelik ve ustalıkla, bir sanatçının yaratıcı yolculuğunun hikayesini merkezine alıyor. Aynı zamanda hayatının merkezindeki kadının da portresini çiziyor. Filmin çekimleri sırasında emekliliğini duyuran Daniel Day Lewis'i beyazperdede izlemek için son fırsatı kaçırmayın...
'HİÇLİK FABRİ KASI': Cannes'da layık görüldüğü FIPRESCI ödülü ile dikkatleri üzerine çeken 'Hiçlik Fabrikası', festivalde izlenmesi gereken filmlerin başında yer alıyor. Film; bir fabrikada, işçilerin işlerine son vermek için uygulanan politikalar ve sonrasında yaşanan olayları konu alıyor. Filmin yönetmeni Pedro Pinho; sosyal gerçekliği müzikalle, politik tartışmaları kendine has yeniden canlandırmalarla bir araya getirip Loachvari sularda yüzüyor. Aynı zamanda bize seyir zevki güçlü bir kara komedi örneği izletiyor.
'TERAPİ': Bir Kaliforniya hapishanesinde yaşanan bol çalkantılı grup terapi sürecine duygulu ve güçlü bir bakış getiren film, erkeklik üzerine düşünmemizi istiyor. Kaçırılmaması gereken yapımlar arasında.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA