Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

İki Yeşilçam çınarının kızları aynı filmde

Aşk ve arkadaşlık gibi, sahip olduklarımızın bizleri nasıl değiştirdiğini anlatan 'İçimdeki Hazine' filminin çekimleri tamamlandı.
Yaklaşık 40 yıllık gazeteci ve Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyesi olan Coşkun Çokyiğit'in senaryosunu yazıp yapımcılığını üstlendiği film; uzun yıllar yurt dışında yaşadıktan sonra babasının ölümü üzerine İstanbul'a dönen bir genç kızın hikayesini konu alıyor. Filmin güzel bir yanı; hem oyuncu, hem teknik kadroda üçüncü kuşak Yeşilçam ekolünü bir araya getirmesi.
Çokyiğit; filmin hikayesini 1993'te kaleme almış. Hikaye, biraz fantastik, biraz da edebi ögeler barındırıyor. Çokyiğit, birçok fantastik filmde efsanelerin yer aldığını belirterek şunları söyledi:

"İnsanlarımıza belirli sorunlarla baş edebilecek kültürel birikimi, görsel ve işitsel yollarla aktarmamız gerektiğini düşünüyorum. Sinema da görsel anlamda en çok etki eden alan. Bundan dolayı hikaye biraz fantastik, biraz edebi, biraz da kitabi ama günümüzde geçen bir macera." Yönetmenliğini Hakan Gürtop'un yaptığı filmin kadrosu da göz dolduruyor. Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Münir Özkul'un kızı Güner Özkul ile Kadir Savun'un kızı Iraz Savun, 'İçimdeki Hazine' kadrosunun sürpriz isimleri arasında. Sürprizler bununla da bitmiyor; Ömür Gedik'in konuk oyuncu olduğu filmin müzikleri de ünlü şarkıcı Ferhat Göçer'e emanet. Göçer, şu sıralar stüdyoda 'İçimdeki Hazine'nin müziklerini tamamlıyor.
Filmin, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin ölüm yıl dönümü olan Aralık ayındaki Şeb-i Aruz haftasında sinemaseverlerle buluşması planlanıyor. Merakla bekliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA