Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Spielberg dijital platformlara savaş açmamış mıydı?

Netflix, Amazon gibi dijital platformların yakaladığı büyük başarının ardından teknoloji devi Apple da bir atılım gerçekleştirdi. Spielberg; M. Night Shyamalan, J.J. Abrams, Damien Chazelle, Ron Howard, Taika Waititi, Sofia Coppola gibi önemli isimleri yeni projeleriyle Apple TV+ bünyesinde göreceğimizi duyurdu. Şahane haberdi bu. Yalnız geçtiğimiz aylarda Netflix orijinal yapımı 'Roma'yı Oscar'da görmekten rahatsız olduğunu dile getiren ve dijital platformlara savaş açan Steven Spielberg değil miydi? Ne oldu da dijital platformlara sempati duymaya başladı? Spielberg, Apple kullanıcıları ile paylaşacakları 'Amazing Stories' projesi hakkında "Apple ile hayal ve teknolojinin güçlerini birleştirdiği yerdeki ilk tecrübem" dedi. Apple, Steven Spielberg'ün 1985 yapımı bilimkurgu, fantezi, korku antoloji serisi 'Amazing Stories' için 10 bölümlük siparişi verdi bile. Hayırlı olsun diyelim ama Spielberg'ün bu yaptığını da unutmayalım.

Olmadı be Hakan Muhafız
Çağatay Ulusoy, Ayça Ayşin Turan ve Hazar Ergüçlü'nün başrollerini paylaştığı 'Hakan: Muhafız'ın ikinci sezon galası, 38. İstanbul Film Festivali'nde gerçekleştirildi. Ancak basın mensuplarına yapılan saygısızlık yüzünden muhabirler, galayı çekmeden salonu terk etti. Basın emekçilerine yapılan bu saygısızlık kabul edilemez. Gazetecileri telefonla yüz kere arayıp çağıran, sonra 'Bizim reklama ihtiyacımız mı var?' tavrıyla davranan kişilere, salonu terk etmek en güzel cevap olmuş. Önemli olan önce insan olmak, sonra iş, güç, gala, kırmızı halı...

Demirkubuz'dan 'Hayat' geliyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, yeni dönemde kurmaca filmleri ve alacakları destek miktarlarını açıkladı. Sinema Destekleme Kurulu'nca; toplam 38 projenin 32 milyon 350 bin TL desteklenmesine karar verilmiş. Sinemaya küstüğü söylenen Zeki Demirkubuz ise yeni çekeceği 'Hayat' filmi için 850 bin TL destek almış. Listenin en hak eden isimlerinden ama inşallah karamsar dünyasını filme yansıtmadığı, şahane kadın karakterlerin yazıldığı Cannes'dan ödüllerle dönecek bir film çeker de, 'Ne zamandır izlemediğimiz o iyi filmi izledik, oh be' deriz.

Haftanın vizyon önerisi: 'Kapı'
Mardinli bir ailenin acıklı serüveni 'Kapı', bu hafta sinema izleyicisini ağlatacak. Mezopotamya'nın kalbinden, 2019'un Türkiyesi'ne uzanan film, 25 yıl önce Berlin'e taşınan bir ailenin, beklenmedik bir haberin ardından Mardin'e gitmesiyle başlıyor. Yıllardır tüm aileyi kemiren soru işaretleri, bu yolculukla cevaplanmaya başlıyor. Bir aileyi yakan 25 yıllık acının yolculuğu, yüreklere dokunacak. Filmin başrollerini Kadir İnanır, Vahide Perçin, Timur Acar, Aybüke Pusat ve Erdal Beşikçioğlu üstleniyor.

Çorumlu çocuklar sinemayla tanıştı
'Herkes için sinema' mottosuyla sinema kültürünü Türkiye'nin her köşesine yaymak için çalışan CGV Mars Entertainment Group, sosyal sorumluluk projesi İlk Sinema Biletim kapsamında Çorumlu öğrencileri sinemayla tanıştırdı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı işbirliğiyle Cinemaximum AHL Park'ta gerçekleştirilen gösterimde 100 çocuk, 'Karlar Kraliçesi 4: Sihirli Ayna'yı izledi. Mısırdı, kampanyaydı canımızı sıktı ama bu projeyle tebriği hak etti Cinemaximum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA