Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Fatih Terim ‘Aykut enişte’ye ilham oldu

Uyarı: Bu yazı 'Aykut Enişte' hikayesindeki bazı sürpriz gelişmeleri ele verebilir.
Sinemaseverlerin merakla beklediği Türk insanının enişte kültürünü en komik haliyle anlatan 'Aykut Enişte' filmi nihayet vizyonda. Film son zamanlarda izlediğim en matrak mizah duygusuyla yazılmış, aile komedisi sevenler arasında da tiryakilik yaratacak türden bir yapım. Filmde yanlış anlaşılmalar silsilesi ve her şerde bir hayırın vücut bulmuş hali 'Aykut Enişte' kendini bir anda iki ailenin damadı ve eniştesi olarak buluyor ve komik olaylar birbiri arkasına sıralanıyor.
Her şey tanımadığı bir kadının 'Aykut'tan telefonda babasına onun sevgilisiymiş gibi davranmasını istemesiyle başlıyor. Diğer yandan başka biriyle evlenmeye daha hazırlanıyor.
Bu durumda Aykut, iki farklı ailenin de eniştesi olarak işin içinden çıkmaya çalışıyor. Öyle komik yazılmış ki film, bir sahne düşünün aile arasında sanat sohbetinde geçen kübizm akımından bir anda romatizmayı çıkaran onu da romantizme bağlayabilen bir komedi izliyorsunuz.

ÇOK KONUŞULUR
Filmde en bayıldığım ve güldüğüm sahnelerden biri de Fatih Terim'in filme ilham olduğu sahne. Terim'in futbolcularıyla konuşma yaptığı meşhur bir sahne, filmde öyle bir yerde ki gülmekten kırıp geçiriyor.
Eminim bu sahne kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulanı olacaktır.
Öte yandan kayınpederden, kayınbabalara, kardeşlerden abi ablalara kadar herkesin 'Aykut Enişte'yle komik bir olayı var. Başrol Cem Gelinoğlu'nun yorumundaki göze en çok çarpan farklılık ya da yenilik ne derseniz, öncelikle sadece bakışıyla duruşuyla mimiğiyle bile güldürebiliyor olması, doğallığı ve öykünün duygusal yanını naifliğiyle ortaya çıkarması, hepsini aynı anda yapabilmesi ne kadar başarılı olduğunu kanıtlıyor.
Öte yandan taklit yeteneğini harika bir şekilde kullandığını söyleyebilirim. Film, komedinin yanı sıra duygusal açıdan da tatmin edici. Bir hırsızı yakaladıktan sonra üzülüp para verdiği sahne ve ayrılık konuşmasındaki şarkıyla beraber çok başarılıydı.
'Aykut Enişte', bir yanıyla, çocuk gibi sürekli sevgi ve macera arayışında.
Gelinoğlu, yarattığı karakter bakımından komedi alanında özgün bir iş çıkarmış ve kafasındaki filmi dürüstçe, yaratıcı bir cesaretle ortaya koymuş.

TARİH ÖĞRETMENİ GİBİ ÇOCUKLAR
Filmdeki çocuk oyuncu Ecrin Moğultay'ın canlandırdığı bilmiş 'Sude' karakteri her eve lazım. O bakışlar, o mimikler takdire şayan. Oscarlık performans sergilemiş 'Sude'. Filmde 'Aykut Enişte'nin de dediği gibi 'Ne biçim çocuk bu ya, tarih öğretmeni gibi.' Filmdeki repliklerin akılda kalıcı olacağı kesin. Dilerim gişede iyi sonuçlar elde eder.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA