Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Bozcaada’da çevre dostu caz festivali! Matara dağıttılar, pet şişe atıklarına engel oldular

Bozcaada'yı, eski ismiyle Tenedos'u özel kılan o kadar çok şey var ki... Ruhu, dokusu, tarihi, festivali, insanı ve her şeyden önemlisi hiç aklınıza gelmeyecek sürprizleri...
Volkswagen'in katkılarıyla düzenlenen, cazın ustalarının buluştuğu Bozcaada Caz Festivali için adaya ilk gelişim.
Heredot'un "Tanrı, insanlar uzun ömürlü olsunlar diye Tenedos'u yaratmış" diyerek övdüğü kadar varmış.

ÖNCE KALESİ SONRA MÜZESİ
"Adayı anlamak için gezmeye nereden başlamalıyım?" diye adalı bir arkadaşıma soruyorum...
"Bozcaada'nın ruhunu kavramak istiyorsan, önce kalesinden, sonra tarih müzesinden başlamalısın" diyor.
Gelelim bu yıl üçüncü kez gerçekleşen Bozcaada Caz Festivali'ne...
Pop, etnik, Balkan, füzyon ve caz ustalarının gerçekleştirdiği konserler;
Bozcaada'nın atmosferi ve ruhu ile birleşince ortaya müthiş bir sonuç çıkmış. Festivalin ikinci gününde, Londra çağdaş cazının heyecan verici ismi Yussef Dayes ve Bozcaada Ensemble ile sahneye çıkan Suzan Kardeş konserinin bitmesini hiç istemedik.

SEBİLDEN SU İÇTİLER
Festivalin bir güzel yanı da; yaratılan geri dönüşüm alanları ile insana, hayvana ve çevreye saygılı bir ortam sunması oldu. Çevre dostu yaklaşımı ile Volkswagen, tek kullanımlık plastik atıkları azaltma hedefi doğrultusunda, katılımcılara özenle seçilmiş ve üretilmiş T-Roc ve festival tasarımlı sağlıklı su mataraları dağıttı. Böylece katılımcılar, festival alanında bulunan su sebillerden su ihtiyaçlarını bu mataralar ile karşılayarak yüzlerce pet şişe atığının oluşmasını önledi.

HER YER TURUNCU
Senelerdir kültür ve sanat etkinliklerine katkıları ile öne çıkan Volkswagen, bu yıl SUV ailesinin yeni üyesi T-Roc ile de festivale renk kattı. Adada her yerde turuncu renk hakimdi, çünkü T-Roclar sürekli festivalciler tarafından test ediliyordu. Festivalin içeriğine uygun renkleri ve tasarımı ile dikkat çeken model; 11 farklı gövde, üç farklı tavan rengi ve 24 farklı kombinasyon ile satın alınabiliyor. Bu otomobiller, otomotivde birbirlerine tezat oluşturduğu düşünülen performans ve konfor, duygusallık ve fonksiyonellik, şehir içi kullanım ve çok yönlü kullanım gibi kavramları uyumlu şekilde bir araya getirmiş. Bu özellikleri İstanbul'a dönüş yolunda çok hoşuma gitti. Otomatik frenleme sistemi, şerit takip asistanı sayesinde rahatlıkla yol kenarında satılan domateslerin en iyisini kolaylıkla bulabildim.


ADANIN EN ÖZEL ÜÇ MEKANI
'Bozcaada'da nereye gidilir, ne yapılır?' konusu sürprizlerle dolu. Çünkü her şey spontane gelişiyor. Gün batımı izlemeye gideceğim diye çıkıp kendinizi bir anda limanda denize girerken bulabiliyorsunuz. O yüzden çok da plan yapmayın, kendinizi bu sürprizlere bırakın. İlla isim istiyorsanız Bertiz'de mutlaka kalın, adanın en iyi otellerinden. Manzarası ve plajı çok güzel. Madam Niça'da kahvaltı edin ve Maya'da akşam yemeği yiyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA