Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Salgın günlerinde gözlerimizle konuşup anlaşıyoruz

Karantina günlerinde herkes yüzlerindeki maskelerden dolayı gözleriyle gülüyor ve konuşuyor.
Gözlerle konuşmak nasıl da değerlidir, 'Eğer etrafınızda gözlerinizle bir şeyler anlatabildiğiniz insanlar varsa sakın onları kaybetmeyin' deriz.
Gözler; akıldan geçen her düşünceyi, hissedilen her duyguyu olduğu gibi yansıtır, yalan söylemez asla. Gözleri ile konuşan insanlar hep çok samimidir.

ORWELL'İN ÖNSEZİSİ
İşte bu günlerde herkes gözleriyle konuşuyor, derdini, duygusunu ifade ediyor. Maskenizi takıp etrafınıza bakın. Karşınızdaki bazen size 'Sosyal mesafenizi koruyorsunuz teşekkür ederim' diyerek gözleriyle onay veriyor, bazen ise gözlerinden ateş çıkıyor, sinirini anlıyorsunuz. Bazen ise 'Acımız ortak, inşallah güzel günler göreceğiz' bakışlarıyla duygularını anlatıyor.
Çocukluğumuza bir dönelim...
Mesela annelerimiz herhangi bir ortamda, bir uyarıda bulunmak istediğinde gözleriyle konuşmaz mıydı, 'Evet' mi, 'Hayır' mı diyeceğini gözlerinden anlamaz mıydık? Öyle masa altından falan ayağa da vurmazdı, sadece bakar ama hemen anlardık.
Şimdi de durum biraz böyle...
Farkında mısınız neredeyse tüm dünya dört duvar arasında izole bir şekilde yaşamaya başladı ve kimse kimseyle iletişim kurmuyor. '1984' roman olarak kalsaydı keşke... Ah George Orwell bugünleri görmüş sanki.
Hastalık üreten bir medeniyetin, sıhhat ve selamete kavuşturan bir dokunuşa ne kadar çok ihtiyacı var. Dokununca hastalandırmayan, tam tersi şifaya kavuşturan bir ele ne çok muhtacız. Dilerim dünyamız bir an önce güzelleşir ve gözlerimizle konuştuğumuz insanları kaybetmeyiz.

Gençler donmuş numarası yapmayın, anlıyoruz
Tüm dünyada eğitim koronavirüs sebebiyle online sisteme döndü, haliyle her ev okul oldu. TRT-Eba TV ile Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yapılan uzaktan eğitimle tüm dünya üniversitelerinde de aynı anda online dersler veriliyor. Uzaktan eğitimin iyi yanları olduğu kadar kötü yanları da var. Mesela öğrencilere zor bir soru sorulduğunda 'İnternetim kötü hocam' deyip donma numarası yapıp, direkt dersten çıkabiliyorlar. Yapmayın çocuklar, donmuş numaranızı anlıyoruz. Hoca arkadaşlarım sizler de yemeyin lütfen.


Karantina önerisi: ONLINE MÜZAYEDE

Karantinada yapılacak en iyi aktivitelerden biri de online müzayedeleri izlemek. Geçtiğimiz günlerde ben de Artam'ın online müzayedesine katıldım. Çok heyecanlı geçti. Usta sanatçı Fikret Mualla'nın 'Sovyet Rusya Polis Şefi Beria'nın Başkanlık Ettiği Toplantı' adlı şaheseri vardı karşımda. Eserin güncel değer ortalaması 15 bin TL- 25 bin TL arasında değişirken, müzayedenin açılış fiyatı 3 bin TL'ydi. Eser bir teklif sonucu 19 bin TL'ye satıldı. Ardından bir diğer esere geçtik. Burhan Doğançay'ın 'Kurdeleler Serisi' adlı eseri 60 bin TL'ye alıcı buldu. Gerçekten son derece zevkli bir karantina aktivitesi, mutlaka bir göz atın.

Güzellik sektörü krizden rant sağlama peşinde
Karantinayı fırsata çevirmek diye bir durum var insanoğlunda. Örneğin kuaföre gidemediğimiz şu günlerde güzellik ürünlerinin fahiş fiyatlarla satıldığını görüyoruz. 'Karantina zamanı güzellik evinizde' demek ne mümkün... Bakım maskelerinin fiyatları iki katına çıkmış, ağda bile hiç görmediğimiz fiyatlarda reyonlara konulmuş. Ne yapıyorsunuz güzellik sektörü? Karantina kuşağında sizlere ihtiyaç var. Güzellik için herkesin evde bol zamanı varken, bu fiyatlarla tam tersi kendinizi uzaklaştırıyorsunuz. Aynı fiyatlarınızla yola devam etseniz büyük güç toplayacakken, insanları salak yerine koymaya çalışıyorsunuz. Fiyatlarını sürekli yükselten her güzellik markasını lütfen evinizden içeri almayın. Nuxe Türkiye ise aynı fiyatlarla kendine iyi bakma rehberi yapmış bu günlere özel, birçok öneri paylaşarak insanları motive ediyor. Ben de markanın 'Kendinize bakın' uyarısıyla her güne maskemle başlıyorum, siz de deneyin, inanın gününüz çok daha iyi geçecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA