Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Sinema koltuğuna adınızın yazılmasını ister misiniz?

Perdesinden merdivenine koltuklarından duvarlarına kadar insanı hemen etkisi altına alan Kadıköy Sineması'nda Arthouse filmleri izlemenin tadı çok az şeyde vardır. Şimdilerde koronavirüs salgını nedeniyle zor durumda ve salgın sonrasında salonun ayakta kalması için herkese örnek olacak bir kampanya başlattı. 365 kişi kapasiteli salondaki tüm koltukların isim hakkını seyirciye açtı. Koltuğa vereceğiniz isim, hizmet verdiği sürece sinemayla birlikte yaşayacak.

Koltuğa isim vermenin bedeli, bireysel talepler için 500, kurumsal talepler içinse 800 TL. Buradan elde edilecek gelir, koronavirüs salgınının hızının kesildiği döneme kadarki giderlerin karşılanmasında kullanılacak. Kadıköy Sineması, salon açıldıktan sonra koltuk sahiplerini özel bir etkinlikte ağırlayıp onların isimlerini ilk üç ay boyunca her gösterimden önce perdede hatırlatacak... Eğer durumunuz varsa 500 liralık yardım karşılığında bir koltuğa adınızı yazdırmanız mümkün, sevdiğinize sürpriz de yapabilirsiniz.

Covid-19'u anlatan kısa filmler uzun metraj olacak

Türkiye'de kısa filmlere destek vermek ve görünürlüklerini artırmak amacıyla kurulan Shortbyshort. com'un kurucu ismi Bulut Reyhanoğlu, yine şahane bir projeye imza atmış. Uluslararası Antiviral Film Projesi, Reyhanoğlu'nun temsilciliğiyle ülkemizde de gerçekleştirilecek. Proje kapsamında Covid -19'un sinema deneyimine etkisine değinecek olan 19 kısa filme yer verilecek. 24 farklı ülkeden katılımcılarla gerçekleştirilecek olan projede 19 kısa metraj film seçilerek üç uzun metraj filme dönüştürülecek. Uzun metraj filmlerin teması 'izolasyon', 'ilişki' ve 'ortaya çıkış' olacak. Bulut Reyhanoğlu, projenin Türkiye'deki sorumluluğunu üstlenecek. Antiviral Film Projesi'ne başvurular, 5 Haziran'a kadar devam edecek. Projeye; salgının, sosyal, duygusal, fiziksel, ruhsal, ekonomik, politik yönlerini ele alan filmlerin başvuruları kabul edilecek. Bir diğer şart ise kısa filmlerin 10 ile 20 dakika arasında uzunluğa sahip olması.

Set çalışanlarına 2500 TL yardım

Mart ayından bugüne sinema ve televizyon sektörünün durma noktasına gelmesiyle çalışanların büyük bir kısmı işsiz kaldı ya da ücretleri kesintiye uğradı. Ne mutlu ki dijital platform Netflix ile İKSV ve Sinema Televizyon Sendikası; pandemi sürecinde çalışma hayatından olumsuz olarak etkilenen sektör çalışanlarına destek vereceğini resmi olarak açıkladı. Yurt dışında bu dijital platformun koronavirüs salgını kapsamında uyguladığı destek fonu kampanyası, ülkemize uyarlandı. Platform Amerika'da, bütçesinden 200 milyon dolarlık bir kısmı sinema ve televizyon sektöründe saatlik olarak çalışan, sabit geliri olmayan ya da işsiz kalan sektör çalışanlarına ayırmıştı. Şimdi ise İKSV ve Sinema Televizyon Sendikası'yla birlikte aldığı ortak karara göre, koronadan olumsuz etkilenen sektör çalışanlarına toplam 4 milyon TL tutarında destek fonu ayrılıyor. Bu fondan, kamera arkası çalışanları faydalanabilecek. Kişi başı tutar olarak 2 bin 500 TL belirlendi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA