Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

İzole tatil anlayışı bungalow satışlarını artırdı

John Lennon boşuna dememiş; "Hayat biz planlar yaparken başımıza gelenlerdir" diye... 2020 yaz tatili için yaptığımız planlar tam da böyle gerçekleşiyor. "Varsın hayallerimiz altüst olsun, sevdiklerimiz sağlıklı ve yanımızda olsun yeter" dediğimiz şu günlerde değişen sadece planlarımız değil... Turizm sektörü de, tatil trendleri de büyük bir değişimin içinde. Örneğin son zamanlarda kiminle konuşsam büyük bir kısım izole tatil için yazlık evlerini, eğer yoksa detoks merkezlerini, tekne ya da bungalov tatillerini tercih ediyor. Hatta bungalov fiyatlarını araştırıp kendine bungalov alıp deniz kenarındaki arsasına konduranlar bile var. Pandemi döneminde konforlu, pahalı ve lüks otellerin yerini çok daha salaş, daha çok bireysel keyiflerin ön plana çıktığı bungalov evler almaya başlayacak gibi görünüyor. Ahşap kokusuyla uyanıp, sakin, sessiz, kuş ve cırcır böceklerinin sesleri eşliğinde denize girip gece yıldızları seyretmek isterseniz işte Bodrum'da gizli saklı kalmış bungalovlar....
Bodrum'da izole tatil için en çok tercih edilen yerler arasında Yalıçiftlik'teki Ma'kara Bungalow var. Bir aile işletmesi. Hem doğayla iç içe, gürültü ve kargaşadan uzak, hem de güzel bir denize sahip. Hijyen ve sağlıkla ilgili tüm önlemleri de almışlar.

SAHİLDE PİKNİK YAPIN



Bungalow tatili için Çökertme'de de birkaç yer bulunuyor. Bunlardan biri Ende, diğeri ise Fesleğenbükü. İkisinde de kendi mangalınızı yapıp denizode güzel vakit geçirebiliyorsunuz. Öte yandan gün içinde sahilde piknik yapabilir, akşamüstü doğa yürüyüşüne çıkabilir, isterseniz de bisiklet macerasına katılabilirsiniz. 'Mandıra Filozofu' filminin çekildiği yeri gezmek de aktiviteler arasında.
Wanderheaven, Gümüşlük'te, denize birkaç adım mesafede bir kamp alanı. İster kendi çadırınızı alıp gidin, isterseniz bungalovlardan birinde kalın. Bütün çadır alanı mandalina ağaçlarının altında. Kendi çadırınızı götürürseniz gecelik fiyatı kişi başı 75 TL, karavanınızla giderseniz ise 150 TL. Üstelik izole tatilinizde sevdiklerinize konser de verebilirsiniz, müziğinizi yapabilmeniz için kamp alanı içinde sahne de bulunuyor.

***

Bağışıklık güçlendirici terapiler

Pandemi döneminde güneş ışığından ve açık havadan uzakta, hareketsiz geçen günler hem fiziksel, hem de ruhsal sağlığımızı olumsuz etkiledi. Bunun bilincinde olanlarla ne zaman konuşsam "Detoks tatilinin, arınmanın tam zamanı" diyor. Hatta bir arkadaşım Babalar Günü hediyesi olarak babasına detoks deneyimi satın almış. "Babam biraz kilo aldı bu dönemde, hem baş başa oluruz, hem de arınırız" diyerek bir detoks merkezine gideceklerini söyledi.
Bu arada ev konforunda, dış dünya etkenlerine maruz kalmadan kendinize zaman ayıracağınız TheLifeCo Wellbeing programları, sadece sınırlı sayıda rezervasyon için kısa süreliğine özel fiyatlarla sunuyormuş.
Bodrum'da Akra Antalya'nın içindeki tesis de favorim. Bodrum Kadıkalesi'ndeki Sianji Well-Being Resort'taki seçeceğiniz programlardan biriyle de bağışıklık sistemini güçlendirip fazlalıklarınızdan kısa zamanda kurtulabilirsiniz.
'Yemeğiniz ilacınız, ilacınız yemeğiniz olsun' felsefesiyle hizmet veren Vitalica Wellness'nın, Le Meridien Bodrum Beach Resort'de uyguladığı bağışıklık güçlendirici terapiler arasında; IV terapi, yoga, ozon terapi gibi pek çok alternatif var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA