Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

‘Sinemalarda içerik ve tür sıkıntısı yaşanmıyor’

Şu günlerde sinema dünyasından kiminle konuşsam, 1 Temmuz'da açılması planlanan sinemalarda yeni normalin nasıl olacağını merak ettiğini söylüyor. Ben de CGV Mars Cinema Group COO'su Nurdan Ulu Horozoğlu'na, sinemalarda yeni normalin nasıl olacağını, içerik olmazsa sinemalarda ne göstermeyi planladıklarını sordum. İşte sinema dünyasının merakla beklediği yeni normal düzende planlananlar hakkında Horozoğlu'nun anlattıkları...
"Sinemaların açılmasıyla beraber yeni filmlerin vizyona girmesi için paydaşlarımızla yakın iletişim içerisinde çalışmaya devam ediyoruz. CGV Mars Cinema Group olarak, başta dağıtımcılar olmak üzere Türkiye'deki sinema ekosisteminin önemli bileşenleri ile düzenli toplantılar yapıp mevcut durum ve planlama hakkında görüş alışverişi yapıyoruz. İçerik ve tür anlamında herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı söyleyebilirim. Bu süreçte alternatif içerikleri de sinemaseverlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Imax, ScreenX, 4DX gibi özel formatlarımızda açılış dönemine özel sürprizlerimiz olacak. Bu kapsamda salgın gündemi sebebiyle gösterimi yapılamayan filmlerin vizyon tarihleri de yakın zamanda netlik kazanacak."

'Özel kampanyalar hazırlıyoruz'
"Sinemada film izleme keyfini artırmak için gerek salonlarımızda, gerekse büfelerimizde misafirlerimizi memnun edecek kampanyalar için paydaşlarımızla bir araya geliyoruz. CGV Cinema Club üyelerine özel sürpriz kampanya ve fırsatları ise pazarlama ekibimiz ile hazırlıyoruz.

'Vizyonu yarım kalan filmler gösterilecek'
"Hem çalışanlarımızın, hem misafirlerimizin sağlığını koruyacak önlemler üzerinde titizlikle çalışırken, içerik konusunda da yoğun bir mesai içindeyiz. CGV Mars Cinema Group olarak misafirlerimizi sinema salonlarında en iyi şekilde ağırlamak adına farklı senaryolar üzerinde çalışıyoruz. Türk sinemasının değerli yapımlarını göstermek de gerekli şartlar sağlandığı takdirde seçeneklerden biri olabilir. Pandemi sürecinde vizyonda olan filmler maalesef ciddi bir zarar gördü, yapımcılar büyük mağduriyet yaşadı. Yapımcılarla iş birliği içinde bu filmlere de destek olmak için elimizden geleni yapacak, vizyonu yarım kalan filmleri de uygun bir takvimlendirmeyle tekrar vizyona sokmaya çalışacağız. Bu filmlerin yanı sıra nostaljik, izleyicilerde iz bırakmış yapımlara ilişkin bir takvim çalışmamız da bulunuyor. Ayrıca normal salonlarımızda olduğu gibi Arthouse salonlarımızda da programlama çalışmalarımız devam ediyor. Açılışta bu salonlarımızda eski ve yeni vizyon filmlerden oluşan karma bir takvim açıklayacağız."

İSTİKLAL MARŞI'nın yazılış serüveni film oluyor
Covid-19 salgını nedeniyle setlere üç aylık zorunlu ara veren sinema sektöründen sürpriz bir proje haberi geldi. "İstiklal Marşı"nın yazılış serüveni, Mehmet Akif Ersoy'un yaşamından kesitlerle filme aktarılacak. Sözleri Mehmet Akif Ersoy'a ait olan ve 12 Mart 1921 yılında Birinci Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye'nin milli marşı olarak kabul edilen İstiklal Marşı'nın yazılış öyküsü, 'Akif' adıyla beyazperdeye uyarlanıyor. 12 Mart 2021 tarihinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 100'üncü yılı olması dolayısıyla hayata geçirilecek olan film, aynı tarihte vizyona da girmiş olacak. Yapımcılığını Tarçın Film Yapım'ın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Kudret Sabancı'nın oturduğu, senaryosunu ise Hakan Haksun'un kaleme aldığı 'filmin çekimleri Eylül ayında başlayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA