Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Covid bahane eşleri takip şahane

Akıllı telefonlarımızdan 10 saniyede sevdiklerimizin yerini öğrenebileceğimiz onlarca uygulama var. Koronavirüs (Covid-19) ile beraber bu uygulama sayısı daha da arttı çünkü pek çok ülkede bulaşma riskini minimuma indirmek için geliştirilen mobil uygulamalar kullanılıyor. Bu uygulamaların birçoğunda da sevdiklerinizin konumunu ve sağlık durumunu görebiliyorsunuz. Durum her ne kadar salgına karşı alınan bir önlem olsa da esasen özel hayatlara da müdahale ediyor. 'Nasıl ediyor?' derseniz...

Bu faydalı girişimleri suistimal edenler başta kıskanç eşler. Yakınlarım uygulamasına dahil edilen eşler adım adım konumlarıyla takip ediliyor. Mahremiyet ihlali demeyin çünkü kişiler birbirine onay veriyor. Söz konusu uygulamalar sayesinde Covid-19'a karşı korunma imkanımız artsa da mahremiyetimizin ne denli ihlal edildiğini pek kestiremiyoruz. Veri koruma uzmanları ve birçok çift bu uygulamalara şüpheyle yaklaşıyor, aman dikkat.

İHBARCILAR İŞ BAŞINDA
Hayat Eve Sığar' mobil uygulamasındaki ihbar hattı şu günlerde yazlık bölgelerde çok kullanılıyor. İhbar uygulamasının kullanıcıları, bu uygulama ile çevrelerinde koronavirüs tedbirlerine uymayan, sosyal izolasyonu hiçe sayan işletmeler ve kişileri yetkililere şikayet edebiliyor. Çok faydalı ve kullanımı çok kolay bir sisteme kullanıcılar, şikayet ederken fotoğraf, adres ve açıklama da yükleyebiliyor. Böyle bir tedbirsizlik gördüğünüz anda siz de ihbarcı olmaktan sakın çekinmeyin. Ancak yazının başında bahsettiğim yazlık bölgelerdeki ihbarcılar üçe ayrılıyor; gerçek ihbarcılar, hırslı ihbarcılar ve intikamcı ihbarcılar. En ilginci hırslı ihbarcılar.

Partiye gidiyorlar, ayrıldıktan sonra bulundukları yeri ihbar ediyor. Madem topluma faydalı bir eylemde bulunmak istiyorsunuz neden ihbarınızı partiye gitmeden, sadece fotoğraf üzerinden yapmıyorsunuz? Her ihbarcının gerçek ihbarcı olmama durumu da var tabii. Rakipler, gıcık olunan mekanları eski fotoğraflarla şikayet ediyor; bunlar da intikamcı ihbarcılar. Gerçek ihbarcının zor bulunduğu şu günlerde dilerim ihbarlarınız faydalı bir harekete dönüşür.

Gezen
gün batımı restoranı
Cundalı şef Tayfun Gökşin, Trata Ayvalık isimli gezen lokantası ile Ayvalık'ın farklı noktalarında muhteşem gün batımlarına karşı açık havada 20 kişi için çok özel sofralar kuruyor. Instagram'da karşıma çıkan bu şahane deneyim için rezervasyonu da Instagram'dan yaptırmanız gerekiyor. Size gelen özel mesajda en yakın hangi gün için rezervasyona kabul edildiğiniz ve ödeme yapmanız gerektiği belirtiliyor. Sürprizli bir an çünkü yemek yiyeceğiniz mekan yemek günü öğreniliyor. Bir güzel yanı da tam gün batımında harika çıkacak fotoğraflar için beyaz renk kıyafet giymeniz isteniyor. Yer bulmak oldukça güç ama yolunuz Ayvalık'a düşerse şansınızı yine de bir deneyin.

GÜNÜ NEREDE
BATIRSAK?
Doğanın en büyüleyici, en büyük görsel şölenlerinden biridir gün batımı. Bunun ne huzurlu bir çaba olduğunu sadece 'Günü nerede batırsak?' diye gezenler bilir. Gerçekten bu mucizenin takipçisi olarak kaç kişiyiz? Akyaka Riders'Inn'de #thisisliving mottosuyla gerçekleşen Casa Sunsets etkinliğinde Umutcan Genç'in eşsiz müzikleri eşliğinde tartışıyoruz bunu. 'Gün batımları biten bir şeyin nasıl da şahane olabileceğini kanıtlıyor' diyor biri, diğeri 'Tıpkı hayat gibi yıkım olmazsa iyileşme olmaz, yeniden doğmak için batmak gerek' diyor. Casa Sunsets etkinlikleri, güzelliklerin farkındalığını da daha bir yaşatıyor, meraklıysanız takipçisi olun derim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA