Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Formula 1 yarışı öncesi Boğaz’da kıtalar arası şov

Tam 9 yıl aradan sonra dünyanın en güzel şehrinde, dünyanın en güzel sesini dinliyoruz... Herkesin merakla beklediği motor sporlarının zirvesi Formula 1'in yarın gerçekleşecek yarışı öncesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yapılan şovdan bahsediyorum... Scuderia AlphaTauri Takımı pilotu Pierre Gasly ve Aston Martin Red Bull Racing pilotu Alexander Albon'un İstanbul turu Sultanahmet Meydanı'nda başladı. İki pilot daha sonra Bebek, Arnavutköy, Avrasya Tüneli, Kennedy Caddesi ve Galata Köprüsü'nden geçerek soluğu günde yaklaşık 150 bin aracın geçtiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde aldı. İlk kez F1 aracıyla kıtalar arası geçiş yapıldı. 1.82 saniye ile Formula 1 tarihinin en hızlı pit stop rekorunu elinde bulunduran Red Bull Racing ekibi, her iki araca da köprünün ortasında pit stop yaptı. İnanılmaz büyük bir görsel şov. İstanbul'un benzersiz güzelliğinin tüm dünyaca tanınmasını sağlayacak büyük bir gösteri. "Formula 1 için yeniden İstanbul'da olmak çok güzel" diyen pilotlar, bu hafta sonu 300'üncü yarışlarına çıkacak.

'DEV KADROYLA HAZIRIZ'
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Eren Üçlertoprağı ve Formula 1 Yarış Direktörü Michael Masi ile konuştuğumda; Formula 1'in ülkemize geri dönmesinin ardında çok büyük bir azim ve emek olduğunu anladım. Bu arada İstanbul Boğazı'ndan etkilenen sadece pilotlar değildi. Masi de ilk kez geldiği İstanbul karşısında büyülendiğini söyledi. Eren Üçlertoprağı ise son üç yıldır Dünya Ralli Şampiyonası'nı düzenledikleri 850 kişilik tecrübeli kadroyla Formula 1 yarışını en güzel şekilde organize edeceklerini dile getirdi. Buna hiç şüphe yok gerçekten de, çünkü bu sene yaptıkları Dünya Ralli Şampiyonası'nda FIA tarafından üst düzey bir puanlamayla ödüllendirildiler.

'Pistin zorlu olacağını öngörüyoruz'

Yarın gerçekleşecek F1 yarışında İstanbul Park pisti, lastikleri yoran çeşitli virajlar içeriyor. Formula 1'in ve Dünya Ralli Şampiyonası'nın lastik tedarikçisi konumundaki Pirelli, Türkiye'deki pistin çok zorlayıcı olmasından dolayı daha sert hamurlar seçildiğini söylüyor. Pist, 2011'den sonra çok fazla kullanılmadı; bu nedenle, Formula 1 standartlarına yükseltmek için güvenlik iyileştirmeleri yapıldı. Pirelli F1 ve Otomobil Yarışları Direktörü Mario Isola şunları söyledi: "Yeni asfaltta deneyimimiz olmadığı için burayı yeni bir pist olarak değerlendireceğiz. Lastiklere gelince, Türkiye'deki pistin enerji yükleri açısından zorlu olacağını öngörüyoruz."

Kalbinizi saatiniz ele veriyor
Geçtiğimiz günlerde bir TV dizisinde karşıma çıktı; kız arkadaşıyla ilk buluşmaya giden erkek başrolümüzün heyecanını, kalp atışlarını kolundaki saati ele veriyordu. Özel buluşmalarda heyecanını kontrol edemeyenleri düşündüm, derken benim başıma da geldi...

ÖZEL ARAŞTIRMA
Apple Watch Series 6, sağlıkla ilgili kabiliyetleri sayesinde kandaki oksijen seviyesini ölçüyor, özel buluşmalarınızdaki kalp atış hızınızı ele veriyor. Bu arada marka; ölçümlerinin kalp yetmezliğinin yönetilmesine nasıl yardımcı olabileceğini daha iyi anlamak için Kuzey Amerika'daki en büyük sağlık araştırması kuruluşlarından University Health Network'teki Ted Rogers Centre for Heart Research ve Peter Munk Cardiac Centre'daki araştırmacılarla yakın bir işbirliği yapacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA