Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Sinema destek paketi alkışlanmalı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu hafta sinema salonlarına 15 milyonluk destek paketi hazırladığını duyurdu. Ne mutlu ki pandemi başından beri beklenen hareket alkışlanarak hayata geçiyor. Sinemayla ilgili 76 etkinliğe 25 milyon liralık bir destek sunduklarını söyleyen Bakan Ersoy, son olarak 'Yerli Film Gösterim Desteği' adı altında sinema salonlarına 15 milyonluk bir destek paketi hazırladıklarından bahsetti.

Başvurular başladı. Bakan Ersoy, "Anadolu'da bir veya iki tane salonu olan işletmelere yerli film gösterim desteğiyle kaynak aktarımı sağlayacağız. Anadolu'daki sinemalar çok zor ayakta duruyor. Pandemiden en çok etkilenen sektörlerden birisi sinema. Acil olarak bu ay itibariyle yerli film desteğini hizmete alıyoruz, yılbaşı itibariyle de ödemelerini yapacağız" açıklamasında bulundu.

Bu geceki dolunayı fotoğraflamaya hazır mıyız?

Görkemli dolunayın meraklılarının günü bugün, Peki bu gece gökyüzündeki şöleni fotoğraflamaya hazır mısınız? Her dolunayı merakla bekleyip tam gözüktüğü andaki ihtişamını fotoğraflayan biri olarak size birkaç önerim olacak. Bu arada iPhone 12 de tam zamanında dolunay meraklılarına bir sürpriz yaptı. Acayip bir gece çekimi özelliğiyle geldi. Gece modu artık hem geniş kamerada hem de ultra geniş kamerada. Ve şimdi loş ışıkta olağanüstü güzellikte kareler yakalama konusunda hiç olmadığı kadar yetenekli. Gerçekten bu kadarını beklemiyordum ben iPhone 12'den. Peki dolunayı akıllı telefonlarınızla fotoğraflamak için yapmanız gerekenler neler? Gece modu, ortamdaki ışığın loş olduğunu algılıyor ve otomatik bir şekilde devreye girerek hem netlik sağlıyor hem de renkleri muhteşem bir canlılıkla yakalıyor. Yapmanız gereken tek şey, ay ışığının aydınlattığı büyüleyici anları fotoğraflamak. Bu arada artık Dolby Vision formatında 4K HDR videolar çekebiliyorsunuz. Yani artık herkesin kendi kişisel stüdyosu var.

Herkes satranç oynuyor

Son günlerde kiminle konuşsam ya telefonuna online satranç aplikasyonunu indirmiş satranç oynuyor ya da evde kendine bir rakip bulup bu oyunu oynuyor. Hiç abartı yok çünkü hafta içi her yerde 'The Queen's Gambit' dizisiyle satranç seti satışlarında patlama yaşanıyor haberlerini de okuduk. Etkisi büyük bir dizi. Gerçekten izleyen herkeste satranç oynama isteği uyandırması da bu yüzden çok doğal. 'Aşk ve Para- Out of Sight' ve 'Logan' ile iki Oscar adaylığı kazanan Scott Frank ve Allan Scott'ın yaratıcısı olduğu mini dizi mutlaka izlenmesi gereken yapımlardan. Online dizi ve film izleme platformu olan Netflix, bu hafta içerisinde yaptığı açıklamada 'The Queen's Gambit'in dünya çapında 28 gün içinde 62 milyon hane tarafından izlendiğini, böylece yapımın platformunda şimdiye kadar en çok izlenen mini dizi olduğunu belirtti. Google'daki aramalara bakıldığında ise Türkiye'de satranç aramasının dizinin platforma yüklendiği 23 Ekim tarihinden beri yükseldiği görülebiliyor. Demek ki neymiş, her zaman dizilerde görülen olumsuz davranışlar değil, iyi şeyler de örnek alınıp farkındalık yaratılabiliyormuş; haberler bunları doğrular nitelikte.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA