Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Spor aşkına engel yok!

Hiç kimse bedensel engeli dolayısıyla sosyal hayatın dışında kalmamalı ve engel tanımayan her şey ayakta alkışlanmalı. Neden mi söylüyorum bunları? Birine iyilik yapmak, yaşama en derin anlamı veren bir özelliktir ve ne olursa olsun asla boşa gitmeyecek bir yatırımdır. Bu anlamda en güzel projeleri hayata geçiren Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın; 81 ilde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bulunan 500 özel eğitim okuluna 'Spor aşkı engel tanımaz!' sloganıyla 27 bin 259 adet spor malzemesi göndermesi bu bahsettiğime en iyi örnektir.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile beraber Bahçelievler Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi'nde, Türkiye'nin dört bir yanına doğru yola çıkan 30 TIR'ın sonuncusunu karşıladık.



Komplekste birçok engelli dost da edindim kendime, benim için öyle tarifsiz bir gündü ki... 18 yaşındaki Işıl; "Spora engel yok", Ali ise "Sporsuz yapamam" diyor... Gözlerindeki hayat enerjisini görseniz inanamazsınız. Para milli atlet Zübeyde Süpürgeci'miz var bizim, en iyi örnektir kendisi, Tokyo'da ülkemizi temsil etti, üzerine Avrupa şampiyonu oldu. Hepsi "Spor aşkı engel değil.



Spor bakanımızın yaptıklarını engelli dostlarımızdan dinleyin, bize sandalyeler aldı, o sandalyelerle uluslararası bütün yarışmalarda yer alarak madalyalar kazandık. Biz bu emeği boşa çıkarmadık" diyor.
Zübeyde gibi isimlerin çoğalması, Işıl ve Ali'ye de ilham oluyor, onlar da böylelikle spor tutkularının peşinden gidiyor. Gerçekten de sporun engel tanımadığını, azmin kazandığı yarışmalarda elde edilen birinciliklerle gördük ve gururlandık. Peki bu hikayeler neden artmasın?



Herkesin spor yapabilme hakkı olmalı. İşte 81 ilimize doğru yola çıkan spor malzemeleriyle dolu 30 TIR, engelli dostlarımız için büyük fırsat. Gönderilen spor malzemeleri içerisinde; antrenman seti, atlama ipi, ayak ağırlık takımı, basketbol topu ve filesi, dambıl seti, dart seti, denge tahtası, futbol topu, goalball kalesi- filesimaskesi ve topu, hulahop, koşu bandı, masa tenisi masası-filesi-raket takımı ve topu, pilates seti, sağlık topu seti, slalom takımı, step tahtası, basketbol potası, voleybol direk seti, voleybol filesi, voleybol topu, jimnastik minderi bulunuyor. Tüm malzemeler farklı engel gruplarının kullanımına uygun üretilmiş ya da uyarlanmış. Malzemeler yüzde 70 oranında yerli üretimle hazırlanmış.

Spor TIR'ları Türkiye'nin her yerine ulaştı
12 Mayıs'ta ilk TIR'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden uğurladıklarını söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şöyle konuştu: "Bugün itibarıyla tüm malzemelerimiz ulaştı. 80 ilimizde spor ekipmanlarımızın dağıtımını tamamladık. TIR'lar, 1 ay boyunca yaklaşık 47 bin kilometre yol yaptı. Türkiye genelinde yüz binlerce öğrencimiz spor ekipmanlarına kavuştu. Kalan son ilimiz olan İstanbul da yüzde 70 yerlilikle üretilen, 20'ye yakın sportif branşa hizmet eden spor malzemelerine kavuşuyor. İstanbul içinde 44 özel eğitim kurumumuza dağıtımların tamamlanmasıyla, 500 özel eğitim okulu bu çalışmadan faydalanmış olacak."

Marmaris'te kültür-sanat festivali
Ne mutlu ki kültür-sanat alanında şehrin dört bir yanında etkinlikler olduğunu görüyoruz. Beyoğlu Kültür Yolu ve Başkent Kültür Yolu'nun ardından Marmaris'te dolu dolu bir festival hayata geçti. Küllerinden doğan Phoenix (Anka Kuşu) temasıyla bu yaz ilk kez düzenlenecek Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nden bahsediyorum. Fazıl Say, Kerem Görsev, Boğaziçi Gençlik Korosu, İlyas Mirzayev gibi pek çok yıldız sanatçıya ev sahipliği yapacak festival, dün başladı, 28 Haziran'a kadar devam edecek.



Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) tarafından düzenlenen festival, ilk yılında 30'dan fazla etkinliğe yer veriyor. Önce pandemi, ardından büyük orman yangını ve sellerle iki yılı aşkın süredir zorluklarla mücadele eden ilçeye yepyeni bir soluk getirmeyi hedefleyen festival, büyük konserlerin yanı sıra Cahit Koparal Uluslararası Flüt Yarışması, sergiler, atölyeler, paneller, söyleşiler, köy, sokak ve sahil dinletileri gibi çok yönlü etkinliklere sahne olacak. Altı kişilik muhteşem sahne şovları, klasik müziği farklı türlerle harmanlayan esprili yorumları ve on milyonlarca izlenen videolarıyla Avrupa'nın gözde gruplarından Amadeus Electric Quartet de 15 Haziran gecesi festivale renk ve coşku katacak. O bölgedeyseniz sakın kaçırmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA