Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Hangi çocuk bu parkı unutabilir?

Bir çocuk gülerse dünya değişir, dünya üzerindeki her çocuğun eşit, haklara sahip olmasını dileyen kişiler de bunun gerçekleşmesi için harekete geçen projeler de benim için çok değerli.



Değerli çünkü çocuklukta yaşadığımız pek çok şey yetişkinlik dönemimizde büyük oranda hayatımızı etkiliyor. Düşünsenize o dönemlerde yüzümüzü güldüren anıları bir ömür unutamıyoruz. OMO'nun 'İyilik için Kirlenmek Güzeldir' adlı projesi de tam olarak bu anlattıklarıma en iyi örnek. Merkezine çocukları, eşitliği ve sürdürülebilirliği alması sadece çocuklar için değil, toplumun her bireyi için müthiş bir farkındalığa sebep oluyor. Plastiklerin atığa değil, çocuklar için oyun parkına dönüşmesi amacıyla nisan ayında 'Değişim Sensiz Olmaz' çağrısında bulunmuşlardı. Bu çağrıyla marka; Üsküdar, Ümraniye ve Beykoz Belediyeleri'nde bulunan ilk ve ortaokulların önüne yerleştirdiği İyilik için Kirlenmek Güzeldir Geri Dönüşüm Kutuları'yla, herkesi atıklarını ayrıştırmaya davet etti.



İki aylık süreçte toplanan 196 kilo geri dönüştürülebilen plastik atıkla hayata geçirilen ilk İyilik İçin Kirlenmek Güzeldir Parkı, Ağrı'nın Uzunyazı Köyü'nde çocuklarla buluşturuldu. Ağrı'daki çocukların mutluluklarına sebep olan, bir ömür unutamayacakları anılardan oluşan örnek bir proje bu. İstanbul'daki çocuklar, Ağrı'daki kardeşlerine onlar orada mutlu olsunlar diye plastik biriktirdi. Duygusal bir çalışma çünkü projede plastik atıkları oyun parkına dönüştürmenin yanı sıra parka erişimi olmayan çocuklar ilk kez parkla buluştu. Şimdi hangi çocuk geri dönüştürülmüş bu parkı unutabilir ki? Hiçbiri unutamaz ve ömür boyu gülümseyerek hatırlarlar. 196 kilo geri dönüştürülmüş plastikten üretilen İyilik için Kirlenmek Güzeldir Parkı'nın açılış töreni Eleşkirt İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Kurt'un da katılımıyla gerçekleştirilmiş. Projenin daha da büyüyeceğini duymak beni çok mutlu etti.



MUTLULUK BİRİKTİRDİLER
Unilever Türkiye Çamaşır Bakım Pazarlama Direktörü Duygu Dal, "Parkımız, açık alanda geçirilen zamanın çocukların zihinsel ve fiziksel sağlığı açısından yarattığı değere yıllardır dikkat çeken 'Kirlenmek güzeldir' hikâyemize çok güzel yeni bir sayfa oldu. Çocukların eğlenerek, keşfederek, kirlenerek öğreneceği bir alan inşa etmek bizi çok heyecanlandırıyor. Bugün burada gördüğümüz şey İstanbul'daki çocukların plastik, Ağrı'dakilerin de mutluluk biriktirdiği. Hedefimiz, çağrımıza gelecek desteklerle, daha birçok oyun parkını birçok ilimizle buluşturmak ve burada çocukların yüzünde gördüğümüz gülümsemeyi daha fazla çocukta görmek" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA