Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Bu kez çocuklar için açık artırmaya çıktı

Refik Anadol, gündemimize en son büyük NFT satışı ile oturmuştu. 'Machine Hallucinations-Nature Dreams: AI Data Sculpture 2021 1/1' isimli eseri, tam 300,6942 ETH karşılığında 'Mabu' isimli bir kişi tarafından satın alındı. Anadol'un sonraki NFT satışları da milyon dolarlarla satıldı. Bu kez ise NFT'sini bir iyilik hareketi için açık artırmaya çıkarıyor.



Anadol, dünyanın en büyük yapay zeka veri heykellerinden biri olan 'Sense of Healing'i, 30 Temmuz'da İtalya'nın Capri kentinde UNICEF'e bağış için açık artırmaya çıkardı. 'Sense of Healing", EEG sensörleri, fMRI ve DTI görüntüleme teknikleriyle toplanan beyin aktivitelerinin, yorumlanmış data kümeleri kullanılarak, ruhsal sağlık sorunları yaşayan hastalarda iyileşme evrelerinin görselleştirilmiş bir yansıması. UNICEF Türkiye, 1951'den bu yana Türkiye'deki çocuk ve gençlerin haklarını korumak için çalışıyor. Bu bağışlarla zor durumdaki çocukların ihtiyaçlarına katkı sunulacak.

4 AY SONRA TOKAT AÇIKLAMASI GEREKLİ MİYDİ?
Will Smith'in 94. Akademi Ödülleri'nde Chris Rock'ı tokatlamasının üstünden dört ay geçti. Aynı gecede En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanan, devamında ise Akademi'den istifa eden ve 10 yıl süreyle Oscar törenlerine katılması yasaklanan Will Smith, sessizliğini bozarak konu hakkında açıklama yaptı. Smith, eylemlerini "Kabul edilemez" olarak nitelendirdiği ve bir kez daha özür dilediği bir Instagram videosu paylaştı. Kendisine sorulan soruları yanıtlayan Smith, ödül konuşmasında neden Chris Rock'tan özür dilemediği sorusuna "O noktada her şey çok bulanıktı.



Chris'e ulaştım ve aldığım mesaj, konuşmaya hazır olmadığı ve hazır olduğunda bize ulaşacağı şeklindeydi" dedi. Ardından, Rock'a özel bir mesaj paylaştı ve "Chris, senden özür dilerim. Davranışım kabul edilemezdi ve ne zaman konuşmaya hazır olursan buradayım" dedi. Ayrıca Chris Rock'ın annesinden ve diğer adaylardan da özür dileyerek "Anınızı çalmak ve karartmak gerçekten kalbimi kırıyor. Questlove'un gözlerini hâlâ görebiliyorum, biliyorsunuz bu Questlove'un ödülünde oldu. Üzgünüm demek gerçekten yeterli değil" diye ekledi. Rock da geçtiğimiz günlerde ilk kez konuşmuş ve olayın canını acıttığını ancak kurban olmadığını belirterek "Kağıt kesiği için hastaneye gitmiyorum" demişti. Aylar sonra gündem olma çabası mı, takipçi kazanma isteği mi inanın zihnimiz hâlâ Oscar gecesi gibi bulanık.


BALİNALARIN GİZEMLİ DÜNYASI'NI İZLEYİN!
Yazın Bodrum'da evden çıkmama sebep olan bir belgesel var, tüm bölümlerini bitirdiğimde üzüleceğim diye her gün biraz izliyorum ve her an bitecek diye endişe ediyorum. James Cameron'ın yapımcılığını üstlendiği "Balinaların Gizemli Dünyası' belgeselinden bahsediyorum. Çeşitli habitatlardaki çeşitli balina türlerini anlatan doğa belgeseli her bölümde balinalarla derin bir bağ kurduruyor.



Örneğin, sahillerde büyük gruplar halinde karaya vurmuş balinalar. Uzmanların bu konuda net bir açıklaması yok ancak birkaç teorisi var. Hastalık, yaralanma, genetik mutasyon ve hatta yaşlılık ihtimaller dahilinde. Balinaların çevresel koşullarının değişmesi, kötü hava, yükselen okyanus sıcaklıkları ve kirlilik yüzünden kaybolmaları veya avlarını sığ sularda ararken suyun çekilmesi sırasında kapana kısılmış olmaları da diğer olasılıklardan. Duygusallar, ailelerine düşkünler, annelerinden öğrendiklerini hayat boyu uyguluyorlar. Beluga balinalarının türleri tehlike altında ve bu balinalar, insanların diğer tüm vahşi hayvanlara kıyasla en çok bağ kurduğu tür. Belugalar öyle güzeller ki rüyama giriyorlar. İşte bugünlerdeki tek gündemim Balinaların Gizemli Dünyası!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA