Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

Meltem Huzurlu ile baba-oğul ilişkisi

Merhabalar sevgili okurlarımız. Aile psikoloğunuz bendeniz Meltem Huzurlu, bu hafta hayati önem taşıyan bir konuyla karşınızdayım. Çocukluğunuzda yaptığınız hatalar ve bütün saçma hareketlere sabır gösterseler de erkek evlat babalarını memnun etmek çok zordur.Genç okurlarımıza, babalarıyla aralarını iyi tutmanın tüyolarını ve önemini sunacağım. Bir sonraki buluşmamızda hanımlarla da kız kıza bir şeyler konuşacağız. Takipte kalın!

Tuttuğunuz Takım
Ortalama çoğu Türk babası, gençliğinde büyük bir futbol tutkunu olmasına karşın artık takımın eski tadı vermediğini söyler. O yüzden beyler, her baba bir parça buruktur iç dünyasında. Bu noktada asla yapmamamız gereken en önemli şey, babamızla farklı takım tutmak. Özellikle çocuk yaşlarda karşı takım taraftarı dayı, enişte gibi akrabaların manipülasyonuna uğradıysanız, geri dönmek için geç değil. O içi buruk koca bebeğin elinden tutun ve 'tuttuğunuz' takımın maçına birlikte gidin.

Sırlarınız
Hepimiz gençlik yıllarımızı inişli çıkışlı geçirdik. Başarılarımız, başarısızlıklarımız, aşk acılarımız oldu. Eee tabi sırlarımız ve sırdaşlarımız da... En yakınımız olan ailemizden sır saklamak yerine onları sırdaşımız yapabiliriz. Ammaa.... İki dakika saygılı olun, kendinize gelin. Öyle her şey babayla konuşulmaz. Sırlarınızı annenizle paylaşın, o zaten anlatır babanıza. Babanız bütün özel hayatınız hakkında en ufak bir fikri olmayan alelade bir insanmış gibi davranmakta doğal içgüdü sahibidir. Bu şekilde sağlıklı bir iletişim ağı kurabilirsiniz.

Meslek Hayatı
Her anne-baba, çocuklarının geleceğinden emin olmak ister. Bunun için kendilerinden eksiltip onlara katarlar. Bu şekilde türlü fedakarlıklar ve zorluklarla sizleri erişkin bir birey haline getirirler. Ancak onları mutlu etmek için, geleceğinizin garanti olduğuna onları inandırın. Birçok farklı alanda, herhangi bir konuda çok yetenekli olabilirsiniz. Renklere, ışığa, perspektife doğuştan hakim bir ressam, vücut kasları ve şekli sırf o iş için yaratılmış kusursuz, yetenekli bir sporcu, her arz-talep ilişkisini ve her doğru yatırımı okuyabilen bir girişimci yeteneğine sahip olabilirsiniz. Ama macera aramayın. Girin memuriyet sınavına, bulun bir öğretmen kız, gül gibi geçinip gidin. Böylece anne-babanızla ilişkiniz onları memnun edecektir.( Gelin adayı avukat da olabilir)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA