Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Su gibi güzellik pırıl pırıl ses

Gülden'i ilk kez Emre Aydın ile düet yaptığı 'Soğuk Odalar' şarkısıyla tanıdık.
Kendisi, söz yazarı ve besteci kimliğiyle müzik dünyasında birçok hite imza attı. 'Ne Biliyorsun Hakkımda', 'Unutamam Dedin', 'Yatsın Yanıma', 'Çiçek Gibi', 'Ben Seni Böyle Sevdim' ve 'Bye Bye' gibi dillerde dolaşan şarkılarda onun imzası var.
Gülden, nev-i şahsına münhasır kadın vokallerden biri. Yeni şarkısı 'Kandırmışlar Aşk Diye' ise gerek klibi, gerek alt yapısı ile büyük beğeni topluyor.
Gülden, daha küçük yaşta kalemi eline alıp söz yazmaya başlamış. O sadece yazıyor ve söylüyor, sevenleri ise onu taçlandırıyor.
Bir röportajında "Ben müziğimi yaparım, sen beğenirsin ya da beğenmezsin" diyor ama bence bu cümle biraz mütevazı kalmış. Ben onun gibi mütevazı olmayayım; Gülden'in su gibi bir sesi var, pırıl pırıl...

Yazdığı tüm şarkılar, büyük kitlelere ulaşıyor. Mesela 'Mendil' şarkısı, yayınlandığı andan itibaren Twitter'da günün en çok konuşulan konularından biri oldu. Şarkıda yer alan 'Gözyaşını sildiğin mendilin olayım / Koy beni gömleğinin sol cebine' sözleri, gençler tarafından paylaşım rekorları kırdı.
Ayrıca duyduğuma göre; Gülden, 'Mendil' klibinde giydiği kıyafetler ve kullandığı aksesuvarlar çok beğenilince, bazı parçaları takipçilerine hediye olarak yollamış. Ne kadar güzel bir jest yapmış, değil mi?
Diğer yandan Gülden'in, İdil Dizdar ve Said Dağdeviren imzalı tüm kliplerini de izledim, hepsi film tadında.
Bu arada Gülden'in şarkıları arasından benim favorimi sorarsanız kesinlikle 'Çiçek Gibi' derim..

MERO REKORA KOŞUYOR

Bir süredir takip ediyorum, listeleri alt üst ediyor, sınır tanımıyor...
En son Mesut Özil'i onun şarkısına eşlik ederken gördük. Onun adı Mero...
Rap söyleyen Mero, parçalarıyla sosyal medyanın gündemine oturdu.
'Olabilir' adlı şarkısı ise rekordan rekora koşuyor. Peki kimdir bu Mero?
İşte onun hakkında bilinmeyenler...
Asıl adı Enes Meral... 2000 yılında Almanya'nın Rüsselsheim am Main şehrinde doğdu. Çektiği rap videolarını Instagram'da paylaşarak adını duyuran Mero, 'Olabilir' adlı şarkısıyla Youtube'da trend listesine girmeyi başardı.
Ayrıca Spotify platformunda da yer alıyor. Almanya'da yaşayan bu yetenekli genç rapçi; hem Almanya'da, hem de Türkiye'de ün yaptı. Xatar ve Groove Music ile anlaşarak 2018'de 'Baller Los' adlı single'ını yayınladı ve 100 milyon izlenmeye ulaştı. İlk albümü 'Ya Hero Ya Mero'yu ise 15 Mart'ta Groove Attack şirketinden piyasaya sürdü. Rap aleminin genç ismi, şimdi de 'Olabilir' şarkısıyla şimdiden 53 milyon kez dinlendi. Spotify'da aylık dinleyici sayısı 3.5 milyonu geçti. İkinci single'ı 'Hobby Hobby' de Youtube'da 46 milyon tıklamaya ulaşarak ortalığı kasıp kavurdu. Mero, birçok meşhur rapçinin pabucunu dama atacak gibi görünüyor. Yolun açık olsun, rap yapmaya devam...



HANDE YENER KİMLERİ DİNLİYOR?
1-Misha-Kid
2- DaniLeigh-Lil Bebe ft. Lil Baby (remix)
3- Childish Gambino- Summertime Magic
4- Miley Cyrus-Mother's Daughter
5- 6 Lack-Pretty Little Fears ft. J. Cole

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA