Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

‘Aykız’ı bir de böyle dinleyin

Yetenekli olmanın yanında akıl ve öngörü işidir de müzik. Ve ister sevin, ister eleştirin Reynmen hem aklı, hem de yüreği ile yapıyor bu işi. Son yaptığı projede bunu yine ortaya koydu. Empati kurmak gerekirse onun kadar şöhretli olsaydım böyle riskli bir iş yapar mıydım bilemiyorum. Ama bildiğim bir şey var; Reynmen yetenekli olduğu kadar da cesur. Evet, eminim siz de dinlemişsinizdir, Reynmen, 'Aykız' şarkısının yepyeni halini geçtiğimiz günlerde müzikseverlerin beğenisine sundu. Orijinal halini yok etmeden Ben Düdü ile birlikte yenilemiş şarkıyı. İlk radyoda duydum şarkıyı, hemen de sevdim. Günümüz teknolojisini geçmişin ruhu ile müzikal anlamda gayet güzel harmanlamış Reynmen. Kısacası şarkının yeni soundu için söylenecek çok şey yok ama duygusu için söylenecek çok sözüm var.

Benim gibi milyonlarca insanın yüreğidir Keloğlan. Sevginin, masumiyetin temsilidir. Gariban halk kahramanı, yaşamı, kıvrak zekası, aşkı ve masumiyeti ile destandır. Reynmen tarafından Keloğlan ile bütünleşmiş 'Aykız' şarkısı yeni bir sound ile gençlere sunuldu. Bu proje ile Keloğlan'ın şarkısını yeni nesille buluşturarak ölümsüzleştirmiş oldu. Şarkının ne kadar dinlendiği, tüm o rakamlar şu an o kadar önemsiz ki. Önemli olan bunu yapmış ve ulaşabildiği kadar gence ulaşmış olması. Ben dinler dinlemez parçanın başarılı olduğunu kabul ettim, kendisini takdir edip alkışladım. Bir de yenilenirken şarkının özünü kaybetmemesi şahane olmuş. Dinlemeyenlere acil tavsiyem; hem dinleyin, hem de meşhur Keloğlan efsanesini sevdirin gençlere...

Kanada'dan
Türkiye'ye müzik yolculuğu
Yakından da tanıdığım Sezgin Alkan'ın yeni teklisi 'Uzak', CES Yapım etiketiyle yayında. Alkan, çıkartacağı yeni albümünün üçüncü teklisi olarak enstrümantal bir çalışmayla sevenlerinin karşısına çıkıyor. Sanatçı, önceki şarkılarında olduğu gibi bu şarkıda da müzisyen dostlarını konuk etmeye devam ediyor. Kendisini bir 'multidisipliner gezgin' olarak nitelendiren usta müzisyen Mercan Dede, bu şarkının yazım ve düzenleme aşamasında Alkan'a eşlik etmiş. Kanada'dan Türkiye'ye bir müzikal yolculuk olan şarkı; huzur, özlem ve aşkı barındırıyor. Daha önceki çalışmalarında da olduğu gibi şarkıya usta eller dokunmuş; mix ve mastering Levent Üstüner'e ait.

EZGİ MOLA KİMLERİ DİNLİYOR?

1- SEZEN AKSU
BU GECE

2- ŞEBNEM FERAH
FIRTINA

3- EZGİNİN GÜNLÜĞÜ
EKSİK BİR ŞEY Mİ VAR?

4- AJDA PEKKAN
BİR DOST BULAMADIM

5- ÖZDEMİR ERDOĞAN
AÇ KAPIYI GİR İÇERİ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA