Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Ceza’dan Melih Kibar’a vefalı mesaj

Bildiğiniz gibi usta müzisyen Melih Kibar anısına bir proje albüm hazırlandı. Bu albümün ön çıkış şarkısı tabii ki yine bir ustadan, Ceza'dan geldi. 'Yeni Mesaj' isimli şarkıyla bu albümün ön sözüne damga vuran Ceza, başarılı bir de klip çekmiş.. İlk defa 3D animasyon kullanıldığını öğrendiğim klipte kalite adına yok yok...

Avrupa Müzik etiketi ile çıkan albümün belki de beni en çok etkileyen yanı, Melih Kibar gibi bir üstadın yeni nesil tarafından da artık bilinecek ve tanınacak, bilenler için de hatırlanacak olması. Sözlerim yanlış anlaşılmasın; elbette usta müzisyen hepimizin baş tacı fakat gençliğin artık hızlı tüketim gel geç isimler ve şarkılarla daha çok haşır neşir olduğu da bir gerçek. Ceza gibi bir isimle hatıraların yeniden tazelenmesi ve gençlere de bir Melih Kibar şarkısı sunulmasının ne kadar yerinde olduğundan bahsediyorum. Bu konuda da Ceza'yı ve projeye emeği geçen menajerleri Muratcan Terzi, Ümit Oyuktaş ve proje sahibi Seda Sertbaş'ı tebrik etmek lazım. Bu arada, benim de beğenerek dinlediğim ve klibini izlediğim 'Yeni Mesaj'ın çıkar çıkmaz bir milyon kişi tarafından izlendiğini söylemeden geçmeyeyim.

Roman müziği hip hop'la buluşursa...
Ünlü DJ Serdar Ayyıldız'ın Ebru Keskin ile yeni feat projesi 'Wobble Gibsy Love' yayında. Zaten yakından tanıdığım ve yaptığı işlerle ilgili hassasiyetini çok iyi bildiğim Ayyıldız'ın Roman müziği ile hip hop'u çok güzel harmanladığı bu şarkıda ne geçişler, ne de farklı kullanılmış ezgiler kulağı rahatsız etmiyor.
Müzik, kendi misyonunu dünyada yerleştirmeye başladı. Bu şarkıda da müziğin evrenselliği ortada. Şarkıya capcanlı bir klip de çekilmiş. Renkler, şarkının ritmine uygun, hareketli ama insanı yormuyor. Video partneri olarak DMC kanalı ile anlaşılmış. Yurt içinde ve yurt dışında yeni çıkan şarkılar arasına giren şarkının yolu açık olsun.

Mustafa Üstündağ

KİMLERİ DİNLİYOR?

ÖZGÜR CAN ÇOBAN
'BAHÇADA YEŞIL ÇINAR'

MÜSLÜM GÜRSES
'SENSİZ OLMAZ'

HAKAN ALTUN
'GELİN OLMUŞ GİDİYORSUN'

DERYA BEDAVACI
'DEME'

GÖKHAN TÜRKMEN
'ÇAT KAPI'

RAP
LİSTESİ
Killa Hakan, Ceza, Sagopa Kajmer, Massaka, Kodes, Tekmil, Sansar, Selo, Fatefat

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA