Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Lisansı olmayanı uyardı diye RTÜK’ü eleştirmek nasıl bir kafa?

Geçen hafta müzik platformu Spotify'yı küfür yüklü içeriklerine çocuk ve gençlerin ulaşabildiği için eleştirmiş, yetkililerin bu durumu acil çözmesi gerektiğini belirtmiştim.
Bu hafta ise RTÜK'nin Spotify karşısında yaptığı çıkış ve bunun sosyal medyaya olan yansımasından söz etmek istiyorum.
RTÜK'ün geçtiğimiz günlerde yaptığı denetim sonrasında, aralarında Spotify'ın da bulunduğu internet üzerinden yayın yapan bazı kanalların lisanslarının olmadığı ortaya çıktı. RTÜK 72 saat içinde lisans almamaları durumunda ise bu kanalların kapatılacağını beyan etti. Ancak sosyal medyadaki bazı akıl yoksunları, bu karar sonrası yaygara çıkardı. Lisansı bile olmayan Spotify'yı tenkit edeceklerine, RTÜK'ü eleştirmeye kalktılar.

Ortada yaygara çıkarıp büyütecek bir durum yok! İnternet ortamından yayın lisansı almadan yayın hizmeti yapıldığı tespit edilen URL adreslerine bir ihtarname gönderildi. Yani RTÜK ne hukuki alt yapısı olmayan bir davranış sergiledi, ne durduk yere kapatma kararı aldı...
Bu ülkede yayın yapmak istiyorsanız gelin lisans başvurusunda bulunun, hem izin alarak yolunuza devam edin, hem de para kazandığınız bu ülkeye ödemeniz gereken bedelleri bi zahmet paşa paşa ödeyin.

RTÜK'ün bu çıkışı sonrası, Spotify da alması gereken lisansı alacağını söyledi ve konu halledildi. Artık hem çalışmalarına legal bir şekilde devam edecek, hem de kontrol altında daha sağlıklı hizmet verecekler. Bu arada yaygara koparanların, düzgün hizmet alacakları bir ortam yaratan RTÜK'e teşekkür etmeyeceklerinden de eminim. Kurumları eleştirmek için hiçbir fırsatı kaçırmayanlar için söylenecek çok şey de yok aslında. Onların genel olarak derdi ne müzik, ne de sanat.
Biz şimdi onları bırakıp işimize dönelim. Lisans konusunu ciddiye alıp gerekli adımları atan Spotify'ı bu duyarlı davranışından ötürü kutlamak gerek. Konu gençler, müzik, sanat ve kültürel içerikler olunca, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her gelişmeyi takip edip irdelemeye devam edeceğim.

Nerede emeğe saygı ve hürmet?
Son günlerde beni hayrete düşüren bir konudan bahsetmek istiyorum. Şarkıcı arkadaşlarımızı sık sık sosyal medyada görüyorum, güzel güzel albümlerini, şarkılarını paylaşıyorlar. Her şey buraya kadar güzel de, şarkısını paylaşırken stylingini, saç ve makyaj ekibini, aldığı kıyafetin markasını es geçmeyen bazı arkadaşlarıma soruyorum... O kemanı, davulu kim çaldı, şarkının bestesi, sözü kime ait? Bu isimler neden paylaşılmıyor? Nerede emeğe saygı ve hürmet?

İçimizdeki kaosu 'Kuyu'yla anlatıyorlar

Bahadır Şengül ve Deniz Bingöl'den oluşan Türkçe Indie pop müziğin üretken ismi Yeri Yok'un yeni teklisi 'Kuyu', Ces Production etiketi ile tüm dijital müzik platformlarında görücüye çıktı. İnsanın içinde yaşadığı kaosu anlatan şarkı, 'İçimizden bir şeyler koparsa, geriye kalan hiçbir şeyle mutlu olamayız' mesajını veriyor. Sözleri Bahadır Şengül'e ait olan şarkının müzik ve düzenlemesini ikili beraber yapmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA