Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Uygun bütçeli iftar

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün aşırıya kaçmadan, çok uygun fiyatlarla hazırlayabileceğiniz bir yemeğin tarifine yer veriyorum. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Bereketli sofralarda buluşabilmek dileği ile...

TAVUK KIYMASINDAN MUSAKKA

500 gr. tavuk kıyması
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Ayçiçek yağı
500 gr. patlıcan

Sosu için:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı: Patlıcanları halka halka kesiyoruz. Teflon tavayı ısıtıyoruz. Patlıcanları arkalı önlü ızgara ediyoruz. Sarımsak, biberleri ve soğanı ayçiçek yağında soteliyoruz. Tavuk kıyması ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. Salça ve rendelenmiş domates ekliyoruz. Tuz, karabiber ve pul biber ekliyoruz. Diğer tarafta beşamel sos hazırlıyoruz. Tereyağını eritiyoruz, unu ilave edip kavuruyoruz. Bir su bardağı sütün içine bir yumurta kırıp kavrulmuş unun üzerine ilave ediyoruz. Bir fırın kabına ızgara ettiğimiz patlıcanlar, üzerine kavrulmuş tavuk kıyması, üzerine tekrar patlıcanlar şeklinde diziyoruz. Malzeme bitene kadar dizme işlemine devam ediyoruz. En üste yumurta ile hazırladığımız sosu döküp rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

PÜF NOKTASI
Ben çoğunlukla musakka yaparken, patlıcanları kızartmıyorum, tavada arkalı önlü ızgara ediyorum. Sonuç çok daha hafif bir lezzet oluyor. Diğer yandan beşamel sosta normalde yumurta bulunmamasına rağmen, ben musakkanın üzerine dökeceğim beşamel sosa yumurta kırıyorum, çünkü yumurtalı karışım kaşar peyniri ile beraber üzerinin çok güzel kızarmasını sağlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA