Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Alternatif balık sofrası

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün balık sofralarına alternatif bir bakış açısı getiriyoruz.

KISA SÜREDE HAZIRLANIYOR
Bugünkü mönü esasen İdilika ile 30 dakikada hazırlanan sofra için de oldukça uyumlu oldu.
Bütün bu sofrayı hazırlamak 30 dakikadan az zamanınızı alacak ve havalı görünümünün yanında oldukça ekonomik bütçeler ile hazırlanabilecek. Levrek filetolarını peynirle kaplamayı öğrendiğimden beri, ızgara levrek filetonun pabucunu dama attım açıkçası...

TAHİN SALATALARA ÇOK YAKIŞIYOR
Tahin, bence balık sofralarında akla ilk gelen eşlikçi lezzetlerden birisi. Ya helva formuyla tatlı olarak sunulur, ya da mezelerde kendini gösterir. Ancak hepimiz biliriz ki sarımsak ve tahin, balık sofralarına gerçekten çok yakışır. Turp salatasını bir de böyle deneyin bakalım ne düşüneceksiniz...

YAZIN POPÜLER TATLISI KUPLAR
Bu kuplar hem çok hafif, hem iki dakikada hazırlanabildiği için çok pratik. Ben buzdolabındaki bütün meyvelerle hazırıyorum. Zaman zaman içine kurabiyeler, bisküviler kırıyorum. Aralara bademler, fıstıklar ekliyorum. Üzerine çikolata rendelediğim bile oluyor. Lezzetini, maliyetini ve kalorisini artırmak sizin yaratıcılığınıza kalmış.
Bugünlük benden bu kadar. Gönderdiğiniz tarifleri tek tek deniyorum. İdilika yorumu ile zaman içinde yine sizlerle paylaşacağım. Deneyimlerinizi ve yorumlarınızı gönderirseniz çok sevinirim. Bana, idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Mutlu sofralarda buluşabilmemiz dileği ile sevgi ve selamlarımla...

PANELENMİŞ LEVREK

3 adet levrek fileto
1/2 su bardağı rendelemiş eski kaşar
1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
2 adet çırpılmış yumurta
Yarım kase un
Tuz
Karabiber

Yapılışı: Eski kaşar rendesi, ekmek kırıntısı ve çok az tuzu rondoda çekiyoruz. Tavada zeytinyağını ısıtıyoruz, yumurtaları çırpıyoruz. Levrek filetoları önce una, sonra yumurtaya sonra da peynirli kıtır karışıma bulayıp kızartıyoruz. Kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağının süzülmesini bekliyoruz.

PÜF NOKTASI
Eski kaşar yerine dolabınızda varsa rendelenmiş parmesan peyniri de kullanabilirsiniz.

TAHİNLİ TURP SALATASI

5 adet pembe turp
250 gr. tahin
3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı nar ekşisi

Yapılışı: Turpları rendeleyip 10 dakika dinlendiriyoruz. Malzemeler ile karıştırıp üzerine zeytinyağı gezdirip servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI
Rendelediğimiz turpları avcumuzun içinde iyice sıkmamız çok önemli, böylece suyu ve acısı çıkacaktır.

BÖĞÜRTLENLİ KUP

1 su bardağı dondurulmuş vişne
1 çay bardağı krema
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Taze böğürtlen taneleri

Yapılışı: Vişneleri rondoda çekip püre haline getiriyoruz. Diğer malzemelerle bir araya getirip mikserle pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpıyoruz. Karışımı kuplara paylaştırıyoruz ve taze böğürtlenler ile süslüyoruz.

PÜF NOKTASI
Kuplara paylaştırırken eğer elinizde varsa kırdığınız kurabiye ya da bisküvileri aralarına serpiştirebilirsiniz. Buzdolabında soğuyunca çok güzel bir kıvam alıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA