Türkiye'nin en iyi haber sitesi

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, sıra dışı lara yer veriyorum.
Salatalardan bir tanesi ruhunu yansıtıyor.
Bir diğeri ise Fransa'ya her gittiğimde severek yediğim ve evimde de misafirlerime yapıp ikram ettiğim keçi peynirli salata.

HOTEL CAESARS'A AİT

Son olarak da, hemen hemen tüm kafe ve restoran mönülerinde karşımıza çıkan Sezar salata tarifini veriyorum.
Sezar salatanın, Julius Ceasar ile ilgisi yok. Sezar salata, Hotel Caesar's Palace'ın sahibi ve şefi Caesar'ın, kilerde fazla erzak kalmadığı bir günde kısıtlı malzeme ile geliştirdiği bir tarif. Esasen Sezar salatanın içine koyulan mayonez, mutlaka evde yapılmalıdır.
Ancak bugün ben size hepinizin yapabileceği en pratik formülü veriyorum.
Bana idilkaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

TACO SALATA

Yarım göbek salata
200 gr. kıyma
1 yemek kaşığı taco baharatı
1 kase Meksika fasulyesi
1 kase haşlanmış mısır
1 kase mısır cipsi
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet domates
SOSU İÇİN:
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
Zeytinyağı
1 avuç dereotu
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI: Kıymayı tako baharatı ile birlikte kavrurun. Göbek marulu ince ince doğranıp zeytinyağı ve limon suyu ile birlikte karıştırın. Üzerine kavrulmuş kıyma serpin. Ardından diğer tüm malzemeleri ekleyin. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Sos malzemesini akışkan bir kıvam alacak şekilde çırpın. Salatanın üzerine dökerek servis edin.

PÜF NOKTASI
İsterseniz bu salatayı, üzerine salsa sos dökerek de servis edebilirsiniz.

TAVUKLU SEZAR SALATA

4 dilim tavuk göğüs fileto
Kruton
Göbek marul
Parmesan peyniri
1 diş sarımsak
1 adet limon
1 çay kaşığı hardal
2 yemek kaşığı mayonez
Tuz ve tane karabiber
1 yemek kaşığı kapari çiçeği
1 tatlı kaşığı ançüez ezmesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI: Sezar sos için gerekli malzemeyi rondoda çekin. Teflon tavaya biraz zeytinyağı koyup tavuk filetoları tavaya koyup kızartın. Göbek marulu yıkayıp üzerine sos dökün. Izgara tavuk filetolarını da salatanın üzerine dizin. Kruton ve tıraşlanmış parmesan ile servis edin.

FRANSIZ USULÜ KEÇİ PEYNİRİ SALATASI

yeşilliği
Çeri domates
Kuru kayısı
Dolmalık fıstık
Baget ekmek
Keçi peyniri
Pul biber
SOSU İÇİN:
Balzamik sirke

YAPILIŞI: Baget ekmeklerinin üzerine keçi peynirini yerleştirip pul biber serpin. Fırının ızgara bölümünde pişirin. Dolmalık fıstıkları tavada kavurun. Akdeniz yeşilliğini, çeri domatesleri kesin. Hepsini servis tabağına dizin. Balzamik sirke ve zeytinyağını karıştırıp üzerine dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN