Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Soframızdaki Meksikalı

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, son yıllarda mutfaklarımızda yerini sağlamlaştıran Meksika fasulyeli tariflere yer veriyorum.
Güney Meksika ve Orta Amerika'da 7 bin yıldan beri tüketilmekte olan Meksika fasulyesi, İspanyol kaşiflerin Peru'da 15'inci yüzyıldaki keşfiyle Avrupa'da da yaygınlaşmış.
Ben bugün sizlere altın günlerinin vazgeçilmezi olan Meksika fasulyeli salata, Meksika fasulyeli dürüm ve Meksika fasulyeli bir makarna salatası yaptım.
Umarım beğenirsiniz.
Meksika fasulyesi, ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren besindir.
İçeriğindeki magnezyum oranının çok yüksek olması nedeni ile tüketildiği zaman kaygı, bitkinlik ve yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesini sağlar. Lif kaynağı olarak da bilinen Meksika fasulyesi, kanser riskini azaltır, kalp ve kemik sağlığını korumaya yardımcı olur, kan basıncını düzenler, kolon fonksiyonlarını, menopoz belirtilerini azaltır ve kolesterol seviyesini de düzenler.

MEKSİKA FASULYELİ MAKARNA SALATASI

MALZEMELER

1 su bardağı tam buğday makarna
1 çay bardağı haşlanmış meksika fasulyesi
2 sap taze soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet salatalık
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
2-3 adet çeri domates

SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Kekik
Pul biber

YAPILIŞI: Makarnayı haşlıyoruz. Diğer tüm malzemeleri ince ince doğruyoruz. Fasulyeleri, makarnayı ve diğer tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. Üzerine hazırladığımız sosu ilave ediyoruz ve servis yapıyoruz.

MEKSIKA FASULYESI SALATASI

MALZEMELER

1 adet küçük boy meksika fasulyesi konservesi
5-6 dal yeşil soğan
1 çay bardağı haşlanmış ya da konserve mısır
2 adet közlenmiş kırmızı biber
Yarım demet dereotu
4 adet kornişon salatalık turşusu
Tuz
Zeytinyağı
Yarım limon suyu

YAPILIŞI: Meksika fasulyesini süzgece koyup bol soğuk suyla yıkayıp süzdürüyoruz. Yeşillikleri incecik kıyıyoruz. Közlenmiş kırmızı biberleri ve kornişonları küçük küpler şeklinde doğruyoruz. Tüm malzemeyi derin bir kaba aktarıyoruz. Üzerine tuz, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz.

MEKSİKA FASULYELİ DÜRÜM

MALZEMELER

5-6 adet arpacık soğan
1 parça közlenmiş kırmızı biber
2-3 dal fesleğen
1 su bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi
1 çay bardağı konserve mısır
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı keten tohumu
Tuz
Karabiber
1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri

YAPILIŞI: Arpacık soğanlar, közlenmiş kırmızı biber ve fesleğeni ince ince kıyıp geniş bir tavaya alıyoruz. Haşlanmış Meksika fasulyesi, mısır ve tereyağını ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar soteliyoruz. Keten tohumu, tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alıyoruz. İç harcı tortilla ekmeklerinin üzerine paylaştırıyoruz. Üzerlerine rendelenmiş çedar peyniri serpip ikiye katlıyoruz ya da dürüm şeklinde sarıyoruz ve tost makinesinde basıyoruz. Ortadan ikiye kesip sıcak servis yapıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA