Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Kolay Tayland sofrası

Herkese merhaba, üç adımda Tayland sofrası hazırlıyoruz bugün. Geniş bir yelpazeye sahip olan Tayland mutfağı, komşu ülkelerin mutfaklarından izler taşır. Ekşi, tatlı, acı ve tuzlu lezzetlerin mükemmel bir şekilde dengelenerek kullanıldığı Tayland yemekleri, kendine özgü bir mutfak oluşturur.
Uzakdoğu'ya özgü baharatların yaygın olarak kullanıldığı mutfakta yemekler, genel olarak çeşitli soslarla ve haşlanmış pirinç ile birlikte servis edilir. Özellikle deniz ürünleri ile hazırlanan yemekleriyle iddialı olan Tayland mutfağında deniz ürünlerinde de farklı soslar kullanılır. Ben size bugün en pratik olanlarını anlatıyorum. Bakalım beğenecek misiniz...

ACILI TAYLAND PİLAVI

YAPILIŞI: Pirinci bol suda tane tane olana kadar haşlayıp süzerek soğumaya bırakıyoruz. Dana etini ve soğanı doğrayıp sarımsağı dövüyoruz. Bir tavada zeyinyağını kızdırıyoruz, sarımsak ve soğanları yakmadan kavurup etleri ilave ediyoruz. Etler yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış domatesleri tavla zarı iriliğinde doğruyoruz. Kuru kırmızı biberleri sıcak suya yatırıp yumuşatıyoruz ve çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde doğruyoruz. Soğumuş pirinç dahil tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırarak ısıtıyoruz. Üç adet yumurtayı çırpıyoruz, ayrı bir tavada omlet gibi pişiriyoruz. Yumurta katılaşınca, küçük parçalara bölerek pirinçli harcın üzerine ilave ediyoruz. İnce kıyılmış maydanozu ve doğranmış taze soğanı da tencereye ekliyoruz. Soğanlar ölmeyecek kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapıyoruz.

MALZEMELER

250 gr. uzun taneli pirinç
200 gr. yağsız dana eti
1 adet soğan
1 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
3 adet kuru kırmızı biber
250 gr. taze soğan
3 adet yumurta
Yarım demet maydanoz

ZENCEFILLI TAVUK

MALZEMELER

1 paket tavuk göğsü
2 adet limon kabuğu rendesi
Zencefil
Karabiber
Tuz
4-5 diş sarımsak
Zeytinyağı

YAPILIŞI: Tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırıyoruz. Uzunlamasına kestiğimiz tavukları da karışıma ekleyip karıştırıyoruz. Bir tavayı yağ koymadan ısıtıyoruz. Isınan tavaya tavukları diziyoruz. Tavukları arkalı önlü kızartıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine limon sıkıp servis ediyoruz.

TOM YUM ÇORBASI

MALZEMELER
GARNITÜR IÇIN:
Kişniş yaprağı
Kuru kırmızı sivri biber
Limon yaprağı
2 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 fincan Hindistan cevizi sütü
4 fincan su
4 adet taze acı sivri biber
2 yemek kaşığı balık sosu
1 yemek kaşığı kavrulmuş biber ezmesi
4 adet limon yaprağı
2 lemongrass
120 gr. mantar
6 adet karides

YAPILIŞI: Karidesleri ayıklayıp boylamasına ortalarından kesiyoruz. Mantarları sudan geçirip saplarını ayırıyoruz, iyice kuruladıktan sonra ikiye bölüyoruz. Bir kapta suyu kaynatıyoruz. İçine lemongrass ve limon yapraklarını katıp karides ve mantarları da ilave ettikten sonra beş dakika kadar pişiriyoruz. İçine biraz Hindistan cevizi sütü ilave ediyoruz. Kabı ateşten aldıktan sonra kavrulmuş biber ezmesi, balık sosu, limon suyu ve sivri biberleri ilave ederek tatlandırıyoruz. Kırmızı biber, limon ve kişniş yapraklari ile süslüyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA