Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

TV’de yarışma yanında da bol bol atıştırma

ATV'nin sevilen yarışma programı 'Kim Milyoner Olmak İster?'i daha zevkli hale getirmek için size bir mönü hazırladım.
Eminim sizler de ailenizle sıcacık evlerinizde toplaşıp bu yarışmayı izliyorsunuzdur.
Bazen o kadar heyecanlı oluyor ki, evde kendi aramızda yarışıyor, iddialara bile giriyoruz.
Ben de bugün sizler için 'Kim Milyoner Olmak İster?'in heyecanını biraz olsun bastıracak sağlıklı atıştırmalıklar hazırladım. Bir yandan izler, bir yandan yersiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

SOSLU MISIR

YAPILIŞI: Mısırları bir gün önce su içerisinde bekletiyoruz. Ertesi gün suyunu yıkadığınız mısırları, düdüklü tencere içerisine alıp güzelce pişiriyoruz ve mısırları kurutuyoruz. Mısırların piştiğinden emin olduktan sonra tüm bu mısırları ayrı bir kaba koyuyoruz. Bu esnada yanmaz bir tava içerisinde tereyağını ve zeytinyağını ısıtıyoruz. Ayrı bir kase içerisinde de mısırları baharat ve soslara buluyoruz ve ısınan yağın içerisine aktarıyoruz. Altın sarısı rengine gelinceye kadar tüm mısırları kızartmaya devam ediyoruz.

MALZEMELER
1 yemek kaşığı barbekü sos
2 su bardağı organik mısır
1 tatlı kaşığı kadar tuz
2 yemek kaşığı oranında tereyağı ve az miktarda zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızı biber
Baharatlar

BAHARATLI NOHUT ÇEREZİ

MALZEMELER
250 gr. haşlanmış nohut
2 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı köri
2 tatlı kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI: Haşlanmış nohutları bir kaba alıp baharatları ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Ardından yağı ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yayıyoruz. Ardından 180 derecede önceden ısınmış fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.

MAKARNA CİPSİ

MALZEMELER
Kızartmak için sıvı yağ
250 gr. makarna
Yarım su bardağı mısır unu
Tuz
Karabiber
Pul biber

YAPILIŞI: Bir tencerede kaynattığımız tuzlu suda makarnayı 12 dakika haşlıyoruz ve soğuk sudan geçirip iyice süzüyoruz. Daha sonra kağıt havluyla kuruluyoruz. Bir kasede mısır unu, tuz, karabiber ve pul biberi iyice harmanlıyoruz. Makarnayı bu karışıma buluyoruz. Kızdırdığımız sıvıyağa makarnayı atıp yaklaşık iki dakika altın rengi oluncaya kadar kızartıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA