Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Nefis aile yemeği

19.90 TL'ye sofra hedefimi bugün de tutturduğum için çok mutluyum.
Dört kişilik bir ailenin rahatlıkla doyabileceği ve çorbasından tatlısına kadar bütün tabakları barındıran çok güzel bir sofra oldu bence.

EN SEVDİĞİM ÇORBA
En sevdiğim çorbalardan birini yaptım; közlenmiş kırmızı biber çorbası. Tadı İspanyolların gaspacio çorbasına benziyor. Tek fark onlarınki soğuk bizimki sıcak içiliyor.

NEFİS KARNIYARIK
Uygun bütçeli ancak lezzetinden asla taviz vermeyen bir karnıyarık yaptım.
Hatta patlıcanları kızartmaz fırınlarsanız, çok daha hafif ve leziz bir sonuç alırsınız.
İsterseniz yanına pilav ve cacık da yaparak servis edebilirsiniz.

AŞURE GIBI MUHALLEBI
Bugün size tatlı olarak önerdiğim muhallebiyi bence mutlaka denemelisiniz. Yıllar önce bir muhallebicide denemiştim; onlar sadece portakal kabuğu koymuşlardı, bayılmıştım.
Ben incir ilavesiyle pişirdim. Bir kase asla yeterli olmuyor. 'Daha hafif olsun' derseniz isterseniz şeker ölçüsünü azaltın zaten incir de şekerli bir meyve olduğundan yeterli olacaktır.
Bugünlük benden bu kadar. Buyurun o zaman ekonomik soframa, hepinize şimdiden afiyet olsun...

TAVUK
KIYMASINDAN KARNIYARIK

YAPILIŞI: Patlıcanları alacalı soyuyoruz ve kızartıyoruz. Havlu kağıdın üzerine alıp fazla yağını çekmesini sağlıyoruz. Soğanı, sarımsakları ve biberleri minik minik doğruyoruz ve soteliyoruz. Pişince tavuk kıymasını ilave ediyor, pişirmeye devam ediyoruz. Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz ve tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekik ile lezzetlendiriyoruz. Ortalarını yardığımız patlıcanlara tavuklu harcı paylaştırıp bir fırın kabına alıyoruz. Biber salçasını su ile açıp karnıyarıkların üzerine döküp fırında pişiriyoruz. İsterseniz çeri domatesler ile süsleyebilirsiniz.

MALZEMELER

6 adet patlıcan
200 gr. tavuk kıyması
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Kızartmak için; ayçiçek yağı
Süslemek için; çeri domates

KURU MEYVELİ MUHALLEBİ

MALZEMELER

1 lt. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı kuru incir
1 paket vanilya
1/4 su bardağı portakal kabuğu

SÜSLEMEK IÇIN
Çekilmiş Antep fıstığı, file Antep fıstığı ya da badem

YAPILIŞI: Bütün malzemeyi bir tencereye koyup pişiriyoruz. Portakal kabuklarını kaynar suda haşlıyoruz ve minik minik doğruyoruz. İncirleri doğruyoruz. Pişen muhallebinin içine kuru incir ve portakalları ilave edip kaselere paylaştırıyoruz. En son Antep fıstığı ile süslüyoruz

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER ÇORBASI

MALZEMELER

1 adet közlenmiş kırmızı biber konservesi ya da 1/2 kg. kırmızı kapya biber
1 kutu çiğ krema
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım et bulyon
1 yemek kaşığı un

SERVIS IÇIN:
2 yemek kaşığı labne peyniri
2 yemek kaşığı süzme yoğurt

YAPILIŞI: Biberleri közlüyoruz, kabuklarını soyuyor ve ince ince doğruyoruz. Çorba tenceresinde yağları eritip unu kavuruyoruz. İçine doğradığımız közlenmiş biberleri ilave ediyoruz biraz daha kavurmaya devam ediyoruz. Kaynar su ilavesi ile inceltiyoruz ve bulyon ekliyoruz, arzuya göre acı ilavesi yapabilirsiniz. İyice kaynadığına emin olunca altını kısıyoruz. Kremayı ilave edip iki dakika daha kaynatıp blendardan çekiyoruz. Servis ederken labne ve süzme yoğurdu karıştırıp kaseye bir kaşık koyup çorbayı üstüne döküyoruz ve çorbayı içerken kaşığa gelen bu enfes lezzetin ne olduğunu soran kimseye söylemiyoruz.

PÜF NOKTASI
İsterseniz içine rendelenmiş bir adet soğan, kavurup ilave edebilirsiniz, şahane oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA