Türkiye'nin en iyi haber sitesi

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün 'e konuk oluyoruz. Türkiye'nin hemen her şehrinde olduğu gibi Nevşehir'in de kendine has yöresel lezzetleri bulunuyor. Nevşehir; sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden tatlılara kadar birçok lezzetiyle diğer şehirlerden ayrılıyor. İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan bu kent; bulunduğu coğrafi konum itibariyle zengin bir mutfak kültürüne sahip. Bakalım Nevşehir'de Ramazan sofrası nasıl oluyormuş...

NEVŞEHİR TAVA

MALZEMELER
Yarım kilo dana eti
Bir baş sarımsak
4 tane domates
4 tane biber
2 tane patates
2 tane patlıcan
Kuyruk yağı
Pul biber
Kekik
Tuz
Toz biber
YAPILIŞI: Etleri kuşbaşı doğrayıp tepsiye koyuyoruz. Üzerine domates, patlıcan, patates ve biberleri irice doğruyoruz. Sarımsağı ortadan bölüyoruz, üzerine istediğimiz baharatları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Tepsiye eşit şekilde yayıyoruz, en üste kuyruk yağını koyuyoruz. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatıyoruz. 250 derecede 1.5-2 saat pişiriyoruz.

SOĞANLAMA

MALZEMELER
2 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
Bir tutam tuz
YAPILIŞI: Tavada kızmış sıvı yağa, yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavuruyoruz. Kavrulan soğanlara pul biber ve tuz ekliyoruz. Üzerine yumurta kırıyoruz. Yumurta pişince servis ediyoruz.

ASIDE TATLISI

MALZEMELER
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı su
2 su bardağı pekmez
YAPILIŞI: Sıvı yağı ısıtıp unu kavurmaya başlıyoruz. Unun kokusu çıkınca su ilave edip çektiriyoruz. Üzerine pekmezi de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Helvamız olunca cevizlerle süslüyoruz.

KABAK ÇEKIRDEKLI ERIŞTE

MALZEMELER
1 kase kabak çekirdeği
1 kase erişte
3 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI: Kabak çekirdeklerini rondo'da çekiyoruz. Erişteleri haşlıyoruz. Haşlanan eriştelerin üzerine eritilmiş tereyağı döküyoruz ve üzerine rondo'da çektiğimiz kabak çekirdeklerini ilave ediyoruz. Erişteyi sıcak olarak servis ediyoruz.

BULGUR ÇORBASI

MALZEMELER
2 kahve fincanı bulgur
8 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1 adet soğan
2 adet sivri biber
Toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
3 dal maydanoz
YAPILIŞI: Soğan ve sivri biberi temizleyip kıyıyoruz. Sıvı yağı bir tencerede ısıtıp soğanları kavuruyoruz. Biberleri ekleyip dört-beş dakika daha kavuruyoruz. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sulandırılmış salça ve et suyunu ekliyoruz. Biraz kaynatıp bulguru ilave ediyoruz. 15 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz. Kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN