Türkiye'nin en iyi haber sitesi

İdilika'nın Mutfağı'nda hiç kimsenin hayır diyemeyeceği lahmacunu sizler için evde pişirdim. Lahmacun; açılmış hamurun üzerine kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak, karabiber ve kırmızı biber gibi baharatlarla hazırlanan malzemenin sürülmesinin ardından taş fırında iyice pişirilen bir pide çeşidi. Mardin ve 'ya ait olan lahmacun, bölgede közlenmiş patlıcanla beraber tüketiliyor. Üzerine roka ve hafif nar ekşisi gezdirmek, közlenmiş patlıcan ile enfes bir sonuç ortaya çıkarıyor. Biber salçası, fıstık, yeşil biber gibi malzemelerle de lahmacun çeşitlendirilebiliyor. Hatta vejetaryenler için sebzeli, peynirli lahmacunlar üreten yerler var.

BEŞ DAKİKADA LAHMACUN
Hazır yufkadan çıtır lahmacun ile evde beş dakikada bu lezzete ulaşabilirsiniz. İki yufkayı üst üste koyarak hazırladığımız tarif o kadar güzel bir sonuç veriyor ki, deneyerek görebilirsiniz. Üst malzemesini istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@ sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

LAHMACUN HAMURU

MALZEMELER
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru maya
1.5 çay kaşığı tuz
200 ml. su
1 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI: Unu bir kabın içine eliyoruz. Mayayı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Ilık suyun içine zeytinyağını koyuyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıp suyu içine döküp yoğuruyoruz. Yağladığımız bir kabın içine alıp kabarmasını bekliyoruz. Ardından hamuru tezgaha alıp bezeler kopartıyoruz. Her bezeyi merdane ile incecik açıyoruz.

GARANTİLİ HARÇ İLE LAHMACUN YAPIMI

MALZEMELER
300 gr. yağlı kıyma
1 adet büyük boy kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
2 adet domates
1 adet dolmalık biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

YAPILIŞI: Açtığımız hamurun içine harcı elimizle eşit şekilde bastırarak yayıyoruz. Teflon tavayı ısıtıp lahmacunu pişiriyoruz. Hamur kısmı pişince önceden ısıttığımız fırının ızgara bölümünde pişiriyoruz.

PÜF NOKTASI
Servis ederken lahmacunun tam ortasına közlenmiş patlıcan, roka ve çok az nar ekşisi koyarsanız herkes bu lezzete bayılacaktır.

ŞİPŞAK LAHMACUN

MALZEMELER
2 adet yufka
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
KIYMALI HARÇ İÇİN:
200 gr. dana kıyma
2 adet domates
1 adet soğan
1-2 adet yeşil biber
1 adet küçük kırmızı biber
1 tutam maydanoz
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
1.5 tatlı kaşığı tuz
Karabiber

YAPILIŞI: Kıymalı harç için; malzemeyi rondoda çekip kıyma ile karıştırıyoruz. Su ve sıvı yağı bir kasede karıştırıp yufkaların arasına sürüyoruz. Yufkaları üst üste koyuyoruz. Bir tabak ya da çaydanlık kapağı yardımı ile kesiyoruz. Üzerine kıymalı harcı yayıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN