Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Bayram sofrası

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda, mübarek Kurban Bayramı'nın son günü evinize gelecek misafirlerinize uygun tariflere yer veriyorum. Hepinizin şahane bir bayram geçirdiğini umut ediyor, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte daha nice bayramlar yaşamanızı Allah'tan diliyorum. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşmak dileğiyle...

ŞEHRİYE PİLAVI EŞLİĞİNDE KUZU İNCİK

MALZEMELER
4 adet kuzu incik
1 yemek kaşığı tereyağı
PİLAV İÇİN:
2 su bardağı şehriye
2.5 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kaşık tereyağı
Tuz
YAPILIŞI: Kuzu incikleri tencereye alıyoruz, kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz. Suyunu tamamen çekince bir kaşık tereyağı ekleyip etleri kavurur gibi kızartıyoruz. Pilav için; şehriyeleri, zeytinyağında rengi koyulaşana kadar kısık ateşte kavuruyoruz. Tuzunu ve suyunu ekliyoruz, kaynayınca ocağı kısıp pişmeye bırakıyoruz, altını kapatıp tereyağını ekliyoruz. Etleri pilavın üzerine koyarak servis ediyoruz.

ŞEKERSİZ KOMPOSTO

MALZEMELER
1'er çay bardağı kuru üzüm, kuru kayısı, yaban mersini, kuru siyah üzüm
6-7 adet erik
1 adet elma
3 adet karanfil
YAPILIŞI: Elmaları küçük küçük doğruyoruz. Kuru malzemeleri yıkıyoruz, üzerini geçecek kadar su ekleyip ocağa alıyoruz. Kaynamaya başladıktan beş dakikas sonra elma ve erikleri ekliyoruz.

KAKAOLU ŞEKERPARE

MALZEMELER
1 çay bardağı irmik
2 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
100 gr. tereyağı veya margarin
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
ŞERBETI IÇIN
3 su bardağı su
4 su bardağı şeker
2 dilim limon
1 adet kabuk tarçın
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi yoğurup yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp yuvarlıyoruz. Fırından çıktıktan sonra ılık şerbetimizi döküyoruz.

SEMİZOTLU PATATES SALATASI

MALZEMELER
8 adet patates
4 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet semizotu
2 adet salatalık
Zeytinyağı
Tuz
Limon suyu
Nar ekşisi
Toz kırmızıbiber
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlıyoruz. Patatesleri küp küp, diğer malzemeleri dilediğimiz gibi doğruyoruz. Tüm malzemeyi karıştırıp arzuya göre sosunu ekleyip servis ediyoruz.

MANTARLI BÖREK

MALZEMELER
3 adet yufka
SOS İÇİN:
1.5 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
125 gr. oda sıcaklığında erimiş margarin (yarım paket)
İÇİ İÇİN:
Yarım kg. mantar
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet domates
Kekik
Karabiber
Kimyon
Kırmızı biber
Tuz
Limon (mantarın kararmaması için)
YAPILIŞI: Mantarları yıkayıp ince ince doğruyoruz. İçi için; doğradığımız soğanı, biberi ve domatesi sıvı yağda kavuruyoruz. Üzerine mantarları ve limon suyunu ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Sonra baharatları ve tuzu ilave edip karıştırıyor ve ocaktan alıyoruz. Sosu için; bir kaba yoğurdu, yumurtaları, erimiş yağı koyup karıştırıyoruz. Bir adet yufkayı düz bir zemine seriyoruz. Üzerine sosun yarısını döküp her tarafına yayıyoruz. İkinci yufkayı üzerine serip kalan sosu her yerine yayıyoruz. Üçüncü yufkayı serip 16 parçaya bölüyoruz. Her parçanın üzerine mantarlı harçtan paylaştırıyoruz. Sigara böreği sarar gibi fazla sıkmadan sarıp üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA