Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Nefis atıştırmalıklar

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, son derece ekonomik ve bir o kadar da nefis üç tarife yer veriyorum.
Hem cebinizi yormayacak, hem de mutfakta çok zaman harcamadan hazırlayacabileceğiniz bu menü, esasen çocuklar için de etkileyici.

ÇITIR ÇITIR TAVUK

Cipsli tavuk tarifim, o kadar hafif ki; maç, dizi ya das inema keyfi esnasında adeta çekirdek çitler gibi gidiyor. Ben baharatlı mısır cipsi kullandım, ancak kadayıftan tel şehriyeye, irmikten mısır gevreğine çıtırlık verebilecek birçok pane harcı ile denenebilir.
Üstelik kızartmıyor, fırınlıyor olmamız da bu tarifin kalorisini çok aşağı çekiyor. Çocuklarına farklı bir yemek denetmek isteyen anneler, bu tarifi deneyin.
Yumurtalı patates kayığı, benim son zamanlardaki favori tariflerimden.
Sizinle paylaşmadan olmazdı, hemen tüm detayları ile tarifini yazdım.
Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...

ALTIN SARISI TAVUK

YAPILIŞI: Bir kaba krema, köri, karabiber ve kırmızı toz biberi koyup karıştırıyoruz. Üzerine tavuk etlerini ilave edip hepsini harmanlıyoruz. Üzerini streç ile kapatıp buzdolabında dört-beş saat dinlendiriyoruz. Cipsi poşetindeyken elimizle ufalayıp bir kaba döküyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Tavuk etlerini tek tek cipse bulayıp fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.

MALZEMELER
1 kg. parmak şeklinde doğranmış tavuk göğsü
1 paket krema (200 ml.)
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
PANE IÇIN:
Büyük boy baharatlı mısır cipsi

YUMURTALI PATATES KAYIĞI

MALZEMELER
3 adet patates
3 adet yumurta
6 dilim kaşar peyniri
3 tatlı kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Ayçiçek yağı
YAPILIŞI: Büyük bir patatesi, kabuğunu soymadan ortadan kesiyoruz. Ortasını, kenarları bir santim kalacak şekilde çıkarıyoruz. Diri kalacak şekilde haşlıyoruz ve ardından kızartıyoruz. Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırıyoruz. Peyniri rendeliyoruz. Tavada tereyağını eritiyoruz. Patatesi yağın üstüne koyuyoruz. Yumurtanın akını patatesin içine yerleştiriyoruz. İki dakika sonra yumurtanın sarısını koyuyoruz. Kalan boşluğa peynir rendesini serpiyoruz. İkiüç dakika peynir rendesi eriyene kadar, tavanın kapağı kapalı olarak pişiriyoruz.

ÇİKOLATALI TOPLAR

MALZEMELER
2 paket petibör bisküvi
125 gr. tereyağı
90 gr. sütlü çikolata
1/2 su bardağı kavrulmuş file badem
4 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı süt
3 tatlı kaşığı kakao
SÜSLEMEK IÇIN
1 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
YAPILIŞI: Tereyağını bir sos tenceresine alıp üzerinde oluşan köpükleri kenara ayırarak kısık ateşte ısıtıyoruz. Ardından ocağın altını kapatıp çikolatayı ufak parçalar halinde içine ekliyoruz. Toz şekeri de bu aşamada ilave ediyoruz. Çikolata ve toz şeker taneleri tamamen eriyene kadar iyice karıştırıyoruz ve hazırladığımız bu karışımı, bir süre soğumaya bırakıyoruz. Bu sırada ayrı bir kabın içine bisküvileri kırıyoruz. İçine süt, kakao ve kavrulmuş file badem ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırladığımız çikolatalı, tereyağlı karışımı da bisküvili karışımın içine azar azar ilave ediyoruz. Son olarak, hazırladığımız harcı, minik toplar haline getiriyoruz. Rendelenmiş Hindistan cevizine batırdıktan sonra servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA