Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

29.90 TL’ye sofra

29.90 TL'ye sofra hedefimi bugün de tutturduğum için çok mutluyum.
Dört kişilik bir ailenin rahatlıkla doyabileceği ve çorbasından tatlısına kadar bütün tabakları barındıran çok güzel bir sofra oldu bence.
En sevdiğim çorbalardan biri olan közlenmiş kırmızı biber çorbası yaptım. Bu çorbanın en önemli özelliklerinden biri, içine gizlediğim süprizi.
Uygun bütçeli ancak lezzetinden asla taviz vermeyen bir karnıyarık yaptım.
Hatta püf noktasında belirttiğim gibi patlıcanları kızartmaz fırınlarsanız çok daha hafif ve leziz bir sonuç alırsınız.
Bugün size tatlı olarak önerdiğim muhallebiyi bence mutlaka denemelisiniz.
Buyurun ekonomik soframa, hepiniz davetlisiniz.

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER ÇORBASI


MALZEMELER
1 adet közlenmiş kırmızı biber konservesi ya da yarım kg. kırmızı kapya biber
300 ml. çiğ krema
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım et bulyon
1 yemek kaşığı un
SERVIS IÇIN:
2 yemek kaşığı labne peyniri
2 yemekkaşığı süzme yoğurt
YAPILIŞI: Biberleri közlüyoruz, kabuklarını soyuyor ve ince ince doğruyoruz. Yağları eritip unu kavuruyoruz. İçine doğanmış közlenmiş biberleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Kaynar su ilavesi ile inceltiyoruz ve bulyon ekliyoruz. Arzuya göre acı ilavesi yapabilirsiniz. İyice kaynadığına emin olunca altını kısıp kremayı ilave ediyoruz, iki dakika daha kaynatıp blendar'dan çekiyoruz. Servis ederken labne ve süzme yoğurdu karıştırıp kaseye bir kaşık koyup çorbayı üstüne döküyoruz ve çorbayı içerken kaşığa gelen bu enfes lezzetin ne olduğunu soranlara söylemiyoruz.

KURU MEYVELİ MUHALLEBİ

YAPILIŞI: Bütün malzemeyi bir tencereye koyup pişiriyoruz. Portakal kabuklarını kaynar suda haşlıyoruz ve minik minik doğruyoruz. İncirleri doğruyoruz. Pişen muhallebinin içine kuru incir ve portakalları ilave edip kaselere paylaştırıyoruz. En son Antep fıstığı ile süslüyoruz

MALZEMELER
1 lt. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Çeyrek su bardağı kuru incir
1 paket vanilya
Çeyrek su bardağı portakal kabuğu
SÜSLEMEK IÇIN:
Çekilmiş Antep fıstığı, file Antep fısıtığı ya da badem

TAVUK KIYMASINDAN KARNIYARIK

MALZEMELER
6 adet patlıcan
200 gr. tavuk kıyması
1 adet kuru soğan
2 yeşil sivri biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Süslemek için çeri domates
YAPILIŞI: Patlıcanları alacalı soyup kızartıyoruz ya da fırında közlüyoruz. Havlu kağıdın üzerine alıp fazla yağını çekmesini sağlıyoruz. Soğanı, sarımsakları ve biberleri minik minik doğrayıp soteliyoruz. Pişince tavuk kıymasını ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekikle lezzetlendiriyoruz. Ortalarını yardığımız patlıcanların ortasına tavuklu harcı paylaştırıp bir fırın kabına alıyoruz. Biber salçasını su ile açıp karnıyarıkların üzerine döküp fırında pişiriyoruz. İsterseniz üzerini çeri domateslerle süsleyebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA