Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Yaz sofrası

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, yaz sofralarına yakışacak lezzetli mi lezzetli bir menü var. Çok havalı olmasına rağmen aslında hazırlaması çok basit olan soslu bir et yemeği, rengarenk bir pilav ve pancarlı humus. Gösterişli sofralar hazırlamak sanıldığının aksine uzun zaman ve yüksek bütçe gerektirmiyor. Son derece ekonomik malzeme alternatifleri ve sistemli ve pratik bir hazırlanma aşaması ile misafirlerinizi rahatlıkla ağırlayıp herkesin yemeklerinize şapka çıkarmasına sebep olabilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

TATLI EKŞİ SOSLU ET SOTE

MALZEMELER
3 adet dana bonfile
2 tatlı kaşığı dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 fincan et suyu
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı az şekerli ketçap
Tuz
YAPILIŞI: Etleri doğrayın. Kendi yağında pembeleşene kadar çevirin. Tuz, sarımsak, biber serpip karıştırın. Küçük bir sos tavasında et suyu, elma sirkesi, soya sosu ve ketçabı karıştırıp etlerin üzerine dökün. Sosu hafif çekinceye kadar pişirin.

ZERDEÇALLI ÜZÜMLÜ PİLAV

MALZEMELER
2 su bardağı baldo pirinç
4 yemek kaşığı kuru üzüm
2 yemek kaşığı zerdeçal
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Tereyağı
YAPILIŞI: Pirinçleri yarım saat tuzlu suda bekletin ve ardından bol soğuk su ile yıkayıp süzün. Tencereye tereyağı koyup pirinçleri kavurun. Üzerine sıcak suyu, zerdeçalı, kuru üzümleri ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişirin.

PANCARLI HUMUS

MALZEMELER
4 adet orta boy pancar
500 gr. haşlanmış nohut
3-4 diş sarımsak
1.5 limonun suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tahin
1 çay kaşığı kimyon
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI: Pancarları yıkadıktan sonra kurulayın ve folyoya sarıp fırın tepsisine alın. 200 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkartıp folyolarını açın, kabuklarını soyup rondoda püre haline getirin. Pancarları geniş bir karıştırma kabına aktarın. Nohutları, içine zeytinyağının yarısını koyarak rondoda çekin Nohutlar püre haline gelince pancarların üzerine alın. Tahin, kimyon, tuz, sarımsak, kalan zeytinyağı ve limon kabuğu rendesini de ilave edip malzemeler kıvam alana kadar karıştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA