Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Sosyal mesafeli Lezzetler

Herkese merhaba. Geçtiğimiz günlerde bir dostumun oğlunun nikahı için 100 kişilik bir davet menüsü hazırladım. Malum pandemi dönemindeyiz, lezzetlerin sosyal mesafeli yemek yemeğe uygun, tek lokmalık olmasına çok dikkat ettik. Bu fikirden yola çıkarak son derece lezzetli üç tane atıştırmalık reçetesi oluşturdum. Özel günlerde, doğum günlerinde, misafiriniz geldiğinde denemenizi şiddetle öneririm. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

PEYNİRLİ PROFİTEROL

MALZEMELER

Hazır şu hamuru

İÇİ İÇİN:

20 gr. keçi büş peyniri
50 gr. file badem
200 gr. labne peyniri
3 yemek kaşığı krema



YAPILIŞI:

Profiterol için şu hamuru hazırlıyoruz ya da pastaneden hazır olarak alıyoruz. Bademleri kavuruyoruz. Keçi peynirini ve labneyi krema ile eziyoruz. İçine biraz badem ilave ediyoruz. Şu hamurlarının ortasını kesip içlerine 1 çay kaşığı ölçüsünde dolduruyoruz. Servis ederken kavrulmuş file bademe buluyoruz.

MİDYE MAKARNA

MALZEMELER

200 gr. haşlanmış tavuk göğsü
3 yemek kaşığı mayonez
3 dal taze soğan
6 dal dereotu
1 kahve fincanı ölçüsünde doğranmış kornişon turşu

YAPILIŞI:



Öncelikle makarnaları diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Tavukları tiftiyoruz. Taze soğan, dereotu ve kornişon turşuyu robotta çekiyoruz. Mayonez ilave edip tavuklarla karıştırıyoruz. Midye makarnaların içlerini bu harç ile dolduruyoruz. Soğuk olarak servis ediyoruz.

MANTARLI MİNİ KİŞ

MALZEMELER

Hazır tartoletler

İÇİ İÇİN:

1 paket mantar
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı soya sosu
Zeytinyağı

BEŞAMEL İÇİN:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı krema
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri



YAPILIŞI:

Hazır kiş bulamazsak, minik kalıplara kiş hamuru yapıp pişiriyoruz. İçi için, mantarları soyup doğrayıp yüksek ateşte soteliyoruz. İçine incecik kıyılmış maydanoz ve soya sosu ilave ediyoruz.. Diğer yandan tereyağında un kavuruyoruz. Yavaş yavaş süt ilave ediyoruz. En son krema, mantarlar ve kaşar peyniri ile karıştırıyoruz. Mini tartoletler ya da hazırladığımız kişlerin içini dolduruyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA