Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

30 dakikada balık sofrası

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün nefis bir sofra hazırladım. Akşama misafirlerim var, haliyle mutfakla ilişkili biri olduğum için benden beklentileri yüksek. Ancak ben de çoğunuz gibi çalışan, ev mutfağıma fazla vakit ayıramayan birisiyim. Bu akşam fazla vaktim yok, fakat her şey şahane ve kusursuz olmalı. Tabii ki böyle durumlarda kurtarıcı yemeğim somon oluyor. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

SAKIZLI SÜT HELVASI

MALZEMELER
100 gr. tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 diş damla sakızı
YAPILIŞI: Sütün yarısını tencereye alarak şekeri ekliyoruz. Şekerleri eritiyoruz ve ocaktan alıyoruz. Kalan sütü ve yumurta sarısını da üzerine ekleyerek soğumaya bırakıyoruz. Tereyağını, eridikten sonra unumuzu ekliyoruz. Hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavurduğumuz unu sütümüze ekliyoruz. Kıvama geldikten sonra damla sakızını döverek ekleyip çok pişirmeden ocaktan alıyoruz. Cam fırın kabına helvamızı döküyoruz. Fırının ısısını sadece üst kısma veriyoruz. 200 derecede 20 dakika pişiriyoruz.

KARİDES GÜVEÇ

MALZEMELER
1 kg. çimçim karides
Yarım çay bardağı sirke
3 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
2-3 adet biber
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI: Zeytinyağında soğanları hafif kavuruyoruz. Üzerine biber ilave ediyoruz. Beş dakika daha kavuruyoruz ve domates ilave ederek kapağı kapatıp pişirmeye 5-10 dakika daha devam ediyoruz. Karidesleri ilave ediyoruz. Baharat ilave edip hepsini sote ediyoruz.

SEBZELİ SOMON PİLAKİ

MALZEMELER
3 dilim somon balığı
3 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
7 diş sarımsak
6-7 adet çeri domates
2 adet havuç
1 adet kereviz sapı
3-4 adet defne yaprağı
2 küçük dal biberiye
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay bardağı su
BALIĞIN ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, toz tatlı biber
YAPILIŞI: Yağlı kağıdı tepsimize göre kesip buruşturuyoruz ve su ile çok az ıslatıyoruz. Tepsiye yayıp sebzeleri üzerine diziyoruz. Üzerine tuz ve karabiber serpip yağ gezdiriyoruz. Salçayı, su ile eritip döküyoruz. Defne ve biberiyeyi tepsiye koyuyoruz. Üzerine balıkları diziyoruz. Karabiber, tuz ve toz biberi balıkların üzerine sürüp yağ gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz, sonra ısıyı 200 dereceye yükseltip 15 dakika daha pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA