Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Avokado zamanı

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, birbirinden farklı avokadolu tariflere yer veriyorum. Bizim için yeni bir meyve olan avokado seçimindeki en önemli kriter, ne zaman yiyeceğinizdir. Eğer avokadoyu hemen tüketmek istiyorsanız yumuşamış olanı seçmeniz gerekir. Hemen yemeyecekseniz de, sert bir avokado alıp evde kendiniz olgunlaştırabilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

AVOKADOLU EKMEKLER

MALZEMELER
3 adet olgun avokado
1 adet küçük boy soğan
1 adet jalapeno biberi
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı ince kıyılmış kişniş ya da maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
ÜZERİ İÇİN:
Renkli çeri domatesler
Keçi peyniri kreması
Taze fesleğen
YAPILIŞI: Avokadoyu bıçakla ikiye bölüyoruz. Çekirdeğini alıp kaşıkla avokado meyvesini çıkarıyoruz. Jalapenoyu minik minik doğruyoruz. Doğradığımız tüm malzemeyi kaseye alıyoruz. Tuz, karabiber, limon suyu, kıyılmış maydanoz ve zeytinyağını kaseye aktarıp iyice eziyoruz. Tam buğday ekmeğini kızartıyoruz. Üzerine avokado püresini sürüyoruz. Çeri domatesleri ortadan ikiye bölüp yerleştiriyoruz. Parçalanmış keçi peyniri ve nane yaprakları ile süslüyoruz.

AVOKADOLU HAVUÇ SPAGETTİ

MALZEMELER
2 adet havuç
1 adet avokado
1 demet taze fesleğen
2 diş sarımsak
25 gr. dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI: Havuçları spagetti gibi ince ince ve uzun şeritler olacak şekilde doğruyoruz. Fesleğen, fıstık, zeytinyağı, sarımsak ve tuzu rondoda çekiyoruz ve pesto elde ediyoruz. Avokadoyu soyup içini pesto ile karıştırıyoruz. Hazırladığınız yeşil sosu havuçlarla harmanlayıp servis ediyoruz.

AVOKADOLU PASTA

MALZEMELER
300 gr. labne peynir
200 ml. krem şanti
1 adet avokado
1 adet mandalina
100 gr. pudra şekeri
TABANI İÇİN:
1 paket yulaflı bisküvi
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
YAPILIŞI: Mandalinayı sıkıyoruz. Kabuğunu rendeliyoruz. Bisküvileri rondoda çekiyoruz. Daha sonra eldeki karışıma eritilmiş tereyağını ilave ediyoruz. Kalıbın dibine bisküvili harcı yayıyoruz. Avokado, krem peynir, şeker, 200 ml. krem şanti, mandalina suyu ve kabuğunu pürüzsüz ve sıvı hale gelene kadar karıştırıyoruz. Bisküvili karışımın üzerine döküyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA