Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Nefis köfteler

Herkese merhaba, köfte sevmeyen yoktur. Hele ki anne köftesinin hepimizin damak hafızasında son derece romantik bir yeri vardır. Ben, bugün sizlere biraz daha farklı, yapmaya alışkın olmadığımız formüller ile köfteler hazırladım. Kesinlikle lezzet garantili. Denemenizi öneririm.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

SODALI KÖFTE

MALZEMELER

500 gram yarım yağlı kıyma
1 tane soğan
1 çay bardağı sade soda
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 avuç galeta unu ya da kurutulmuş ekmek içi
Yarım kaşık hamur kabartma tozu

YAPILIŞI: İlk önce bir kaba kıyma ve sırasıyla her şeyi ekliyoruz. Elimizle ister yuvarlak ister uzun şekiller yapıyoruz. Tavada arkalı önlü kızartıyoruz.

TAVUK KÖFTESİ

MALZEMELER

750 gram kadar tavuk göğsü
1 büyük soğan
5-6 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı toz tatlı biber
2 yemek kaşığı salça
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu



YAPILIŞI: Tavuk göğsünü robottan çekiyoruz. Soğan, sarımsak, maydanozu da robottan geçiriyoruz. Baharatları ekliyoruz. Yumurta ilave edip yoğuruyoruz. En az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz. Kızgın tavada arkalı önlü kızartıyoruz.

KIBRIS KÖFTESİ

MALZEMELER

1 kg. patates
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
2.5 dilim ekmek içi
Yeteri kadar maydanoz
Tuz, nane ve kimyon


YAPILIŞI: Patatesi rendenin en ince tarafı ile rendeliyoruz. Rendelenen patatesi sıkıp suyunu döküyoruz. İçine soğanı rendeliyoruz. Geriye kalan malzemeyi ilave ediyoruz. İyice yoğuruyoruz. Derince bir tava ya da tencereye bolca sıvıyağı döküyoruz. Yuvarladığımız köfteleri içine atıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA