Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Sürpriz çay saati

Bugün beş çayına arkadaşlarım davetli. Neler yapsam diye düşünürken, aklıma hem kolay hem de nefis lezzetler geldi. Yapımı sadece 1 saatimi aldı. Sizin de severek yapacağınızı düşünüyorum. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

SOSLU KEK

MALZEMELER

2 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı kadar elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 şeker kaşığı tarçın
1/2 şeker kaşığı toz zencefil
1 paket kakao (25gr.)
1 çay bardağı damla çikolata
SOS İÇİN
5 yemek kaşığı pudra şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı zencefil tozu
ÜZERİ İÇİN: Antep fıstığı
YAPILIŞI: Yumurtalarla şekeri bembeyaz oluncaya dek çırpıyoruz. Yağı ve yoğurdu ilave edip tekrar çırpıyoruz. Vanilya, tarçın, zencefil, kakaoyu da ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Elenmiş unu ve unlanmış damla çikolatayı da ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Kalıbı yağlayıp unlayıp, kek hamurunu döküyoruz, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Sosu pişiriyoruz ve kekin üzerine döküyoruz. Antepfıstıkları ile süsleyerek servis ediyoruz.

MEYVELİ TOPLAR

MALZEMELER
1 adet elma
1 adet armut
1 paket petibör bisküvi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş fındık
YAPILIŞI: Elma ve armutun kabuklarını soyup, rendeliyoruz ve iyice suyunu sıkıyoruz. Bisküvileri ufalıyoruz ve diğer tüm malzemeyi bir kapta karıştırıyoruz. Yoğuruyoruz minik toplar elde ediyoruz. Hindistan cevizine bulayarak servis ediyoruz.

PEYNİRLİ POĞAÇA

MALZEMELER
1 adet yumurta
1 yumurta sarısı
125 gram oda sıcaklığında tereyağı ,
200 gram orta yağlı beyaz peynir,
3 yemek kaşığı yoğurt,
Yarım demet maydanoz,
1 çay bardağı sıvı yağı ,
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı pul biber,
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un.
ÜZERI İÇİN:
Yumurtanın sarısı,
tuz
Çörek otu.
YAPILIŞI: Bir kaba çatal ile ezdiğimiz orta yağlı beyaz peyniri ve tereyağını koyup iyice karıştırıyoruz. Üzerine yumurtaları, yoğurdu, ince ince doğradığımız maydanozu, sıvı yağı, kabartma tozunu, pul biberi ve tuzu ilave edip iyice karıştırıyoruz. Sonra azar azar unu ilave edip çok hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
ÜZERİ İÇİN; Bir kaseye yumurta sarısını ve tuzu koyup çırpıyoruz. Poğaçaların üzerine sürüp çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180° fırında pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA