Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Çıt çıt çekirdek

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün ay çekirdekli çıtır çıtır lezzetler var. Biz İzmirliler ay çekirdeğine çiğdem deriz. Siyah olan çiğdemleri çitlerken dişlerimiz simsiyah olsa bile bu keyiften vazgeçemeyiz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.



AY ÇEKİRDEKLİ EKMEK
MALZEMELER
9 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
1 adet yaş maya
2.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı iç ay çekirdeği
YAPILIŞI: Bir su bardağı ılık su içinde mayayı eritiyoruz. Karıştırma kabının içine maya ve kalan iki su bardağı suyu ve zeytinyağını koyuyoruz. Şeker, tuz ve un ilave ederek yoğuruyoruz. Ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. Kabın üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Hamuru tezgah üzerine alıyoruz ve iki yemek kaşığı ay çekirdeği koyarak tekrar yoğuruyoruz. Üzerini örterek 20 dakika bekletiyoruz. Hamuru eşit parçalara ayırıp şekil veriyoruz. Yağlı kağıt üzerine ay çekirdeği serpip bekletiyoruz. Tepsi mayası için 15-20 dakika bekletip 200 derece fırında pişiriyoruz.



AY ÇEKİRDEKLİ KEK
MALZEMELER
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı ay çekirdeği
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Damla çikolata
YAPILIŞI: Yumurta ve suyu köpürene kadar çırpıyoruz. Şekeri koyup çırpmaya devam ediyoruz. Diğer malzemeleri de koyup karıştırıyoruz. Harcı cam fırın kabına döküp 170 derecede pişiriyoruz.



AY ÇEKİRDEKLİ ÇITIRLAR
MALZEMELER
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
2-2.5 su bardağı kadar un
1 çay kaşığından az tuz
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı
Ay çekirdeği
YAPILIŞI: Hamur için verilen malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz. Hamur yoğrulduktan sonra, tepsimizin ölçüsüne göre olan yağlı kağıtların arasına alıp açıyoruz. Hamurların ince olması çok önemli. Daha sonra üst kısımdaki yağlı kağıdı kaldırıp alttaki yağlı kağıtla birlikte tepsimize alıyoruz. Dilimleyerek üstüne yumurta sarısını sürüyoruz. Üzerine ay çekirdeği döküyoruz. 200 derece fırında yaklaşık10-15 dakika kadar pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA