Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ev yapımı tahin helvası mümkün mü?

Herkese merhaba, birçoğumuzun bayılarak yediği tatlılardan biri helvadır. Hem hafif olduğu için midede rahatsızlık hissi oluşturmaz, hem de bilmediğimiz birçok faydayı içinde barındırır. Tahin helvasının sırrı; içeriğinde bulunan çövendir.



FIRINDA
HELVA
MALZEMELER
250 gr. sade helva
2 kahve fincanı süt
Yarım portakalın suyu
YAPILIŞI: Helva çatal ile derince bir kabın içinde ezilir. İki kahve fincanı süt ve yarım portakalın suyu sıkılarak karıştırılır. Yağlanmış güveç kabına boşaltılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.



EV YAPIMI FISTIKLI
TAHİN HELVA
MALZEMELER
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
5 yemek kaşığı pudra şekeri
7 yemek kaşığı tahin
İç antep fıstığı
YAPILIŞI: Öncelikle tereyağ veya margarin tencereye alınır. Eridikten sonra 2 su bardağı un eklenip hafif rengi dönüp kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Mutlaka kısık ateşte kavurmaya dikkat edilir. Ocaktan alıp pudra şekeri eklenir ve şekerin topaklaşmaması için iyice ezilir. Pürüzsüzleşen helvaya tahin yavaş yavaş eklenir ve biraz akıcı bir hamur elde ettikten sonra içine antep fıstığı ilave edilir. Seçilen kalıp, streç filmle kaplanır ve hazırlanan helva içine dökülür. Dondurucuda 2 saat bekletilir ve kalıptan çıkarılıp servis edilir.



FIRINDA CEVİZLİ PEKMEZLİ HELVA
MALZEMELER
50 gr. tereyağı
1/2 bardak un
2 bardak soğuk süt
1 bardak tahin
1.5 bardak pekmez
1/2 su bardağı ceviz içi
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
YAPILIŞI: Bir tencereye tereyağı eklenir. Tereyağı eriyince un ilave edilerek bir miktar kavrulur. Kavrulan unun içine soğuk süt, pekmez ve tahin ilave edilip hiç durmadan karıştırılır. Son olarak ceviz ilave edilir. Eğer çok koyu olursa biraz daha süt eklenir. Kek hamuru kıvamında olması gerekir. Helva, toprak güveçlere alınır. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-30 dk. pişirilir. Üzeri hafif karamelize olunca fırından çıkarılır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA