Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

5 çayı severler buraya

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün 5 çayı saatine yakışacak nefis lezzetler hazırladım. Bakalım deneyip siz de beğenecek misiniz?

PEYNİRLİ ZEYTİNLİ KEK

MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kapya biber
10 adet çekirdeksiz siyah zeytin
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
Bir tutam ince kıyılmış dereotu
Kalıbı için tereyağı ve susam

YAPILIŞI:
Kapya biber küçük doğranır. Zeytin doğranır. Maydanoz ve dereotu inçe kıyılır. Peynir ufalanır. Yumurta, şeker ve tuz beş dakika çırpılır. Sıvı yağ ve yoğurt eklenir, çırpılmaya devam edilir. Un, mısır unu ve kabartma tozu eklenir karışana kadar karıştırılır. Daha sonra kapya, zeytin, peynir, maydanoz ve dereotu ilave edilir ve spatula ile kek hamuruna karıştırılır. Baton kek kalıbı tereyağ ile yağlanır ve her yerine gelecek şekilde susam serpilir. Kek harcı kalıba dökülür üzerine tekrar susam serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 170 derce fırında 55 dk. pişirilir.

TUZLU KEK

MALZEMELER
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Pul biber (isteğe bağlı)
1 kase beyaz peynir (küp küp doğranmış)
Yarım demet maydanoz
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı tereyağı
Susam
Çörek otu
YAPILIŞI: Derin bir kaba yumurtayı alarak iyice çırpalım. Peynir ve maydanoz hariç malzemeleri alarak çırpmaya devam edelim. Maydanoz ve peyniri de ekleyerek spatula yardımıyla karıştıralım. Pişirme kalıbımızı margarinle iyice yağlayalım, çörek otunu ve susamını serpiştirelim. Kekimizi kalıbımıza dökelim. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kontrollü olarak pişirelim.

MANTARLI MİNİ KİŞ

MALZEMELER
Hazır tartoletler
İÇİ İÇİN:
1 paket mantar
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı soya sosu
Zeytinyağı
BEŞAMEL İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı krema
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI: Hazır kiş bulamazsak, minik kalıplara kiş hamuru yapıp pişiriyoruz. İçi için, mantarları soyup doğrayıp yüksek ateşte soteliyoruz. İçine incecik kıyılmış maydanoz ve soya sosu ilave ediyoruz.. Diğer yandan tereyağında un kavuruyoruz. Yavaş yavaş süt ilave ediyoruz. En son krema, mantarlar ve kaşar peyniri ile karıştırıyoruz. Mini tartoletler ya da hazırladığımız kişlerin içini dolduruyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA