Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

'Oyuncuların çoğu riyakar'

Vizyondaki filmi 'İyi Biri'nde 'Mızrap'ı canlandıran Cengiz Bozkurt: Oyuncuların; nezaketsizliği, riyayı ve suni ilişkileri içselleştirmiş olması beni hayal kırıklığına uğratmıştı. Artık bunlara şaşırmıyorum

Cengiz Bozkurt, yeni sinema filmi 'İyi Biri'yle hayranlarının karşısına çıktı. 'Eyvah Eyvah 3' ve 'Pek Yakında' gibi filmlerde rol alan ünlü oyuncu bugüne kadar genellikle kaypak, üçkağıtıçı ama komik karakterleri canlandırmıştı. Bozkurt, yönetmenliğini Ayhan Sonyürek'in yaptığı 'İyi Biri'nde ise 'Mızrap' adlı saf ve iyi niyetli bir adamı canlandırıyor. Ünlü oyuncu yeni filmini anlattı:
'İyi Biri', arkadaşım Ayhan Sonyürek'in ikinci film projesiydi. Ayhan bu senaryoyu beni düşünerek yazdığını söylemişti. Ben de çoğunlukla kaypak, tilki karakterler oynayan birisi olarak 'İyi Biri'nin üstüne atladım.
Bu film, oyunculuk yelpazemin farklı renklerini gösterebilmem için bir fırsattı. Beni zorlayan, zinde tutan karakterleri oynamayı, risk almayı seviyorum.
Bu filme hazırlık için iyi insanlarla altı ay yaşadım desem şaka olduğu çok belli olur, değil mi? Nerede 'Mızrap' gibi saf temiz iyiler etrafımızda? Haliyle durum biraz oyuncu içgüdülerinize kalıyor.
Hiçbirimiz saf iyi değiliz. Belki herkes 'Mızrap' gibi iyi olsa, kötülük olmadığı için iyiliği tanımlamak zor olurdu. Ama iyi niyet farklı tabii... Onu daima muhafaza etmemiz gerek.
Sanırım aşk bazen insana istemeden de olsa kötülükler yaptırıyor. İnsan çoğu zaman farkında olmadan sevdiğine kötülük yapıyor aslında.

MÜTEVAZI HAYAT SÜRÜYORUM
Birkaç uluslararası film dışında iş konusundaki hayallerimin uluslararası boyutu eksik kaldı. Önümüzdeki birkaç yıldan sonra bu konuya yoğunlaşabilirim.
İnsan olarak mütevazı bir hayat sürüyorum aslında! Çok büyük hayallerim yok; ailemle beraber olayım yeter. Ama kariyerimde çalışmak istediğim oyuncular, yönetmenler var.
Yıllar sonra ülkeme ilk geldiğimde ve setlere başladığımda bazı kadın ve erkek oyuncuların; nezaketsizliği, riyayı ve suni ilişkileri içselleştirmiş olması beni hayal kırıklığına uğratmıştı. Artık şaşırmıyorum.
BKM'yle Burak Aksak'ın ikinci sinema filmi olan 'Kudret'in çekimlerine başladık. 'Kudret'i ben oynuyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA