Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Ekranın yıldızları tiyatroda

Ekranda boy gösteren oyuncuların birçoğu, yeni sezonda tiyatro sahnelerinde de hayranlarıyla buluşacak. Oktay Kaynarca, Timur Acar, Didem Balçın, Emre Kınay ve Damla Sönmez bu oyunculardan bazıları...

Tiyatro sezonunun açılmasıyla birlikte ekranlarda boy gösteren pek çok oyuncu aynı zamanda tiyatro sahnesinde de boy göstermeye başladı. Her ne kadar dizi setleri yoğun olsa da tiyatro tutkularından vazgeçmeyen oyuncular, kendilerini daha iyi hissettikleri sahneden seyirciye ulaşmanın hazzını yaşıyor. Çoğu oyuncu; tiyatro seyircisinin kendileri için ayrıcalıklı olduğunu, kendilerini tiyatrodan tanıyan izleyicilere daha farklı yaklaştıklarını açıkça belirtiyor. Seyirci de dizilerden aşina olduğu oyuncuların tiyatro oyunu olduğunu öğrenince onların rol aldığı oyuna gitme isteği duyabiliyorlar. Biz de hem dizilerde rol alan, hem de tiyatro yapan oyunculara göz attık...

20 YIL SONRA SAHNEDE
Atv'nin yeni dizisi 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da başrol oynayan Oktay Kaynarca, geçtiğimiz sezon sahnelenmeye başlayan ve bu yıl da devam eden 'Guguk Kuşu' adlı oyunda rol alıyor. Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu oyun için 20 yıl aradan sonra tiyatro yapmaya karar veren Kaynarca, Jack Nicholsan'ın oynadığı 'Mc Murphy' karakterini başarıyla canlandırıyor. 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinde Oktay Kaynarca'nın kardeşini canlandıran Ozan Akbaba da Bosahne'nin sevilen oyunu 'İnternette Tanışan Son Çift'te rol alıyor. Akbaba, Akasya Asıltürkmen'le aynı sahneyi paylaştığı oyunda bambaşka bir karakterle izleyici karşısına çıkıyor.

İKİ KARAKTER CANLANDIRIYOR
İki sezondur atv'de ilgiyle izlenen 'Kertenkele' dizisinde başrol oynayan Timur Acar, provaları devam eden Moda Sahnesi'nin yeni oyunu 'En Kısa Gecenin Rüyası'nda rol alacak. Shakespeare'in 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' eserinin farklı bir uyarlaması olacak olan oyunda Acar; 'Theseus' ve 'Oberon' karakterlerine hayat veriyor. 1 Ekim'de perdelerini açacak olan oyunda aynı zamanda 'Diriliş: Ertuğrul' dizisinde 'Selcan Hatun' karakterini canlandıran Didem Balçın da yer alıyor. Balçın aynı zamanda yine Moda Sahnesi'nin 'Parkta Güzel Bir Gün' adlı oyununda da oynuyor. Zeki Alasya'nın son oyunu 'Balım Müzikali' bu sezon da Alasya'nın anısına sahnelenmeye devam edecek. Alasya'nın rolünü Cezmi Baskın üstlenecek. Oyunda 'Hayri' rolünü oynayan İlker Aksum, bu sezon TRT'nin sevilen dizisi 'Yeşil Deniz'in kadrosuna dahil oldu. 'Bazırları Sıcak Sever'in yeni yorumu olan 'Balım Müzikali', 17 Ekim'de Maslak Tim Show Center'da başlayacak. Star TV'de yayınlanan 'Kiralık Aşk' dizisinde rol alan Salih Bademci, Oyun Atölyesi'nin geçtiğimiz sezondan devam eden oyunu 'Hansel ve Gretel'in Öteki Hikayesi' adlı oyunda da rol alıyor. Bademci'nin Ayça Bingöl'le ablakardeşi oynadığı oyun, 15 Ekim'de yeni sezona başlayacak. Kanal D'de yayınlanan 'Güneşin Kızları' dizisinde rol alan deneyimli oyuncu Emre Kınay, bir yandan kurucusu olduğu Duru Tiyatro için hukuk mücadelesini sürdürürken, diğer yandan oyun sahnelemeye devam ediyor. Kınay; hem 'Nihayet Bitti' adlı tek kişilik oyunu, hem de Ahu Türkpençe ile birlikte rol aldığı 'Sondan Sonra'yı sahneleyecek. TRT'nin 'Son Çıkış' adlı dizisinde 'Jülide' karakterini canlandıran Dolunay Soysert, aynı zamanda geçtiğimiz sezondan beri Craft Tiyatyro'nun 'Personel' adlı oyununda boy gösteriyor. Aslı Enver'le birlikte rol aldığı oyunda otoriter bir müdürü canlandıran Soysert, performansıyla ayakta alkışlanıyor.

HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR
'Deniz Seviyesi' filmindeki rolüyle Milano Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Damla Sönmez, bir yandan Kanal D'de yayınlanan 'Güllerin Savaşı' dizisinde rol alırken diğer yandan da yeni tiyatro oyunu için hazırlıklarını sürdürüyor. Sönmez, daha önce 'Savaş' oyunda da rol aldığı Pürtelaş Tiyatro'nun yeni oyunu 'Constellations'da rol alacak. atv'nin sevilen dizisi 'Kara Ekmek'te 'Hale' karakterini canlandıran Başak Daşman, yeni oyunu için hazırlıklarını sürdüryor. Daşman, Craft Tiyatro'nun yeni oyunu, Tuğrul Tülek'in yönettiği 'Özel Kadınlar Listesi'nde Beste Bereket, Hülya Gülşen, Feri Baycu Güler ve Deniz Karaoğlu ile rol alacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA