Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Açık havada yeni alternatifler

Tiyatro oyunları, pandemi sebebiyle açık havada seyircilerle buluşmaya devam ediyor. Devlet Tiyatroları'nın, Anadolu'yu dolaşan Kamyon Tiyatrosu ve Temmuz itibariyle Ankara'da hayata geçirdiği Açık Hava Tiyatrosu'nun yanı sıra İstanbul Beyoğlu'ndaki Talimhane Sahne, Küçükçiftlik'teki Bahçe Tiyatrosu ve Ayvalık Açıkhava Tiyatrosu derken, dün de Bursa'da oyunlar seyirciyle buluşmaya başladı. Bursa Kültür Park Açıkhava Tiyatrosu'nun ilk konuğu Süheyl Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından sahnelenen 'Süt Kardeşler' adlı oyun oldu.

Geçtiğimiz hafta Beyoğlu Talimhane Sahne'de yaklaşık 6 ay aradan sonra seyircisiyle hasret gideren ekip, bu kez de yine uzun bir aradan sonra ilk kez turne heyecanı yaşadı. Covid-19 tedbirleri kapsamında Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi tarafından organize edilen tiyatro günleri, 31 Ağustos'a kadar devam edecek. Tiyatroseverler 10 günde aralarında 'Kürklü Venüs', 'Tartuffe', 'Cimri', 'Bir Baba Hamlet' gibi oyunlar olmak üzere 10 farklı oyunu izleme imkanı bulacak. Bu arada KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu demişken, geçtiğimiz hafta 'Kibarlık Budalası' oyunuyla perdelerini açan etkinlikler, yağmurun azizliğine uğradı. Bu hafta sonu Baba Sahne tarafından sahnelenecek olan 'Bir Baba Hamlet' ve 'Basit Bir Ev Kazası' oyunlarının 4, 5 ve 6 Eylül tarihlerine ertelendiği duyuruldu.

Devlet Tiyatroları'ndan yeni sezona yeni düzen

Devlet Tiyatroları'nda (DT) da geri sayım başladı. DT'nin 1 Eylül'de perdelerini açacağını daha önce yazmıştım. Bu hafta da DT Genel Müdürü Mustafa Kurt tarafından detaylar açıklandı. Kurt, Türkiye genelinde Devlet Tiyatrosu'nun bulunduğu bütün bölgelerdeki sahnelerin maske, mesafe ve hijyen kurallarına bağlı olarak aralıklı oturma düzeniyle açılacağını belirtti. Yeni sanat sezonuna 17 prömiyerle başlayacak olan DT, İstanbul'da 'Her Şey Yolundaymış Gibi' adlı oyunu ilk kez seyirciyle buluşturacak. Ankara'da 'Aşık Veysel' 1 Eylül'de Küçük Tiyatro'da, 'Sonsuzluk Kitabevi' 8 Eylül'de Stüdyo Sahne'de, 'Gökkuşağının Sonu' adlı oyun ise 15 Eylül'de Akün Sahnesi'nde ilk gösterimini yapacak. İzmir'deyse 'İki Bekar', 'Vahşet Tanrısı', 'Cahide' ve 'Yıldızların Altında' adlı oyunlar sahnelenecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA