Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli ekmek sepeti

Ekmek içlerini dilimler halinde kesin. Kare biçiminde dizip, kürdanla tutturun. İçi boş kare sepetler oluşturun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 7-8 dakika tutun. Margarini tavaya alın. Soğanı doğrayıp, kavurun. Doğranmış havuç ve patatesi de yağda kavurun. Kıyılmış tavuk göğsünü de sebzelere ilave edip, soteleyin. Tuzunu serpin. Küp biçiminde doğranmış domatesleri de ekleyip, birkaç dakika daha kavurup, tencereyi ocaktan alın. Sos malzemelerini ayrı bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu da tavuklu karışıma ilave edip, karıştırın. Malzemeyi ekmeklerin içine doldurarak servis yapın.

Malzemeler
6 dilim kepek ekmeği
1'er adet havuç, patates, soğan, domates
1 adet tavuk göğsü l1 çorba kaşığı margarin
Tuz Sos için:
1 tatlı kaşığı mayonez
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı

* * *
Elma dolması
Pudraşekeri, badem, limon suyu ve yumurta sarısını karıştırın. Hindistancevizini ilave edin. Bademli karışımı, ince doğranmış frambuaz ve kayısıyla karıştırın. Elmaların kabuklarını soymadan çekirdek yatağını çıkarın. Elmaların içini bu karışımla doldurun. Bir fırın tepsisine dizip, 200 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Meyve sosuyla süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
2 çorba kaşığı pudraşekeri
1 çorba kaşığı çekilmiş badem
1 çay kaşığı limon suyu
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı Hindistancevizi
4 adet elma
50 gr. frambuaz

* * *
Makarna çorbası
Makarnayı dört su bardağı tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzün. Tekrar tencereye alın. Yoğurt ilave edin. Birkaç dakika karıştırın. Dört su bardağı su ekleyin, bir taşım kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Tencereyi ocaktan alın. Margarini eritin, naneni yağda yakın. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Malzemeler
1 su bardağı makarna
8 su bardağı su
Tuz
2 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı nane

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA