Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pirinçli un çorbası

Unu margarinde hafifçe kavurun. Soğanı ve havucu küçük doğrayın. Sarmısağı ve maydanoz saplarını ince kıyın. Tencereye ekleyin, hafif soteleyin. Domates salçasını yarım fincan suyla ezip, tencereye ekleyin. Tuzunu ve baharatını ayarlayın. Birkaç dakika pişirip, pirinç ve mercimeği katın. Yumuşayıncaya kadar pişirin.

Malzemeler
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 diş sarmısak
1 adet havuç
Yarım demet maydanoz sapı
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı mercimek
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

* * *
Alinazik
Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Sıcakken hemen bir çorba kaşığı margarini ilave edin. Yoğurda dövülmüş sarmısak ve biraz tuz ilave edip, patlıcana katın. Biraz daha tuz ilave edip, iyice karıştırın. Kıymayı, margarinle kavurun. Küçük doğranmış biber, kırmızıbiber ve tuz ekleyin, biraz kavurun. Patlıcanı servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş kıyma ve domates dilimleri koyup servis yapın.

Malzemeler
Yarım kilo patlıcan
3 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı süzme yoğurt
4 diş sarmısak
400 gram kıyma
2 adet biber
Tuz
1 adet domates

* * *
Fukara keşkülü
Süt, tozşeker, antepfıstığı ve bademi tencerede karıştırıp ocağa oturtun. Pirinç unu ve nişastayı bir kaba alın. Üzerine soğuk su döküp açtıktan sonra kaynayan keşküle ekleyin. Koyulaşana kadar sürekli aynı yönde karıştırın. Nişastanın kokusu gidene kadar pişirin. Kaselere boşaltıp servis yapın.

Malzemeler
10 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı toz antepfıstığı
1 kahve fincanı toz badem
2 kahve fincanı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı soğuk su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA