Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Erişte çorbası

Kıymayı tereyağında iyice kavurun. İçine rendelenmiş domatesleri ekleyip, karıştırın. 3.5 su bardağı suyu içine katın. Kaynayınca erişte ve nohudu ekleyip, erişteler pişince servis yapın.

Malzemeler

100 gram kıyma
3.5 su çorba kaşığı tereyağı
3 adet domates
5 su bardağı su
1 su bardağı erişte
Yarım su bardağı haşlanmış nohut

* * *
Ispanaklı fırın makarna
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzün. Tereyağını eritip, soğanı kavurun, ıspanağı ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, beş dakika daha kavurun. Beşamel sos için tereyağında unu bir dakika kavurun. İçine soğuk sütü katın. Sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Sosu makarnayla karıştırın. Yağlanmış fırın kabına soslu makarnanın yarısını koyun. Üzerine harcı yayıp, kalan makarnayı dökün. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Karabiber
Tuz
1 kilo ıspanak
1 paket fırın makarna
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
Su
2 su bardağı soğuk süt

* * *
Haşhaşlı çörek
Derin bir kaba maya, tozşeker, tuz, ılık süt ve ılık suyu koyun. Üzerine elenmiş unu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru orta boy tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine zeytinyağını sürün. Başka bir kapta haşhaş ve cevizi karıştırın. Bu karışımı zeytinyağlı hamurun üzerine sürün. Hamuru ikiye bölüp rulo şeklinde sarın. Ruloları iki cm. genişliğinde dilimleyin, yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. Üzerine çırpılmış yumurta ve yoğurt karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

Malzemeler
10 gram yaş maya
1 çorba kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
7 su bardağı un
İçi için:
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı dövülmüş haşhaş
1 su bardağı ceviz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA