Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Haşhaşlı şekerpare

Un, tozşeker, sıvıyağ, margarin, kabartma tozu, vanilya ve yumurtayı yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparıp, yuvarlayın. Sütte bekletin. Sütten alıp haşhaşa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Şerbeti için su ve tozşekeri kaynatın. Ilık şekerparelerin üzerine kaynar haldeki şerbeti gezdirin.

Malzemeler
1 kg. un
1.5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gr. margarin
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
5 adet yumurta
2 su bardağı süt
250 gr. haşhaş
Şerbeti için:
4 su bardağı su
1 kg. tozşeker

* * *
Sarmısak soslu köfte
Soğanı yağda kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip, kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Ceviz ve baharatları ilave edin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Bulguru, kıyma ve tuzla beraber macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarladıktan sonra işaret parmağınızla köftelerin ortasını açın, iç malzemesinden koyup, köfteyi yuvarlayın. Sıcak su dolu tencerede 15-20 dakika haşlayın. Bir kapta sos malzemelerini karıştırın. Pişen köftelerin üzerine gezdirerek servis yapın.

Malzemeler
200 gr. ince bulgur
Tuz
150 gr. yağsız kıyma
1 su bardağı su
İçi için:
2 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
250 gr. kıyma
Tuz
Karabiber
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Sos için:
3 diş sarmısak
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Pulbiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA