Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcanlı piknik köfte

Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun, çatalla ezin. Ayrı bir kapta, kıyma, yumurtalar, kırmızıbiber, karabiber, un ve tuzu yoğurun. Hazırladığınız karışımı patlıcanla karıştırın. Kızgın yağda köfte harcından bir kaşık yardımı ile aldığınız parçaları kızartın. Milföyleri unlu düz bir zeminde açın. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Milföyü servis tabağına çıkarın. Köftelerle birlikte servis yapın.

MALZEMELER
2 kg. patlıcan
500 gr. kıyma
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
Yarım limonun suyu
3 parça milföy hamuru
1'er çorba kaşığı çörek otu, susam, tuz

* * *

Taze fasulyeli zeytinli makarna
Makarnayı tuzlu bol suda haşlayın. Fasulyeleri verev doğrayın, tuzlu suda 10 dakika haşlayıp, süzün. Dövülmüş sarmısakları sıvıyağda soteleyin. Hafif kızarınca tencereden alın, fasulye ve çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri tencereye koyup, iki dakika çevirin. Üzerine makarnayı ilave edin. Kıyılmış maydanozu ve ezilmiş peynirin üçte birini ekleyin. Ocaktan alıp, kalan peynir ve sotelenmiş sarmısağı üzerine koyarak servis yapın.

MALZEMELER
250 gr. taze fasulye
Yarım paket makarna
150 gr. siyah zeytin
2 diş sarmısak
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı kaşar peyniri
1 tutam karabiber
Tuz

* * *

Kayısılı muffin
Şeker,yumurta ve zeytinyağını üç dakika çırpın. Üzerine kabartma tozu ve unu ekleyin. Vanilya ve kayısıları da koyup, karıştırın. Hamuru yağlanmış muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Üzerine marmelat sürerek servis yapın.

MALZEMELER
2 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
8-10 adet doğranmış kayısı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA