Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kadınbudu köfte

Kıymayı geniş bir kabın içine alın. Soğanı rendeleyin. Karabiber, kırmızıbiber ve tuzla birlikte tencereye ekleyin. Bir adet yumurta sarısı ile haşlanmış pirinci ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapın. Elinizle hamurdan bezeler koparıp büyükçe şekiller verin. Tencereye su koyun. Su kaynayınca köfteleri suyun içine atın. 1-2 dakika tutup çıkarın. Önce una, sonra yumurta sarısına bulayın. Kızgın sıvıyağda köfteleri kızartın.
MALZEMELER
600 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
2 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı haşlanmış pirinç
1 su bardağı un
Tuz

Kuskus salatası
Tencereye su doldurup kaynatın. Kaynadığında içine kuskusu ve tuzu dökün. 10 dakika haşladıktan sonra süzgeçten geçirip suyunu süzdürün. Kuskusları derin bir kaba aktarın. Üzerine mayonez ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Ezilmiş sarmısakları da koyun. Tekrar karıştırın ve salatanın üzerini düzelterek soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 paket kuskus
Yarım su bardağı mayonez
1 su bardağı yoğurt
4 diş sarmısak
Tuz

Gülsulu muhallebi
Süt ve şekeri iyice karıştırarak pişirin. Diğer tarafta yarım su bardağı suya üç çorba kaşığı pirinç ununu koyun. Kaşık yardımıyla ezerek eritin. Nişastayı da tencereye ekleyin. Hızlı hızlı karıştırın. Gülsuyunu ilave edin. Diğer tarafta bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. İrice kırılmış bademleri muhallebiye ilave edin. Muhallebi boza kıvamına gelene dek pişirin. Kaselere boşaltarak servis yapın
MALZEMELER
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı gülsuyu
Yarım su bardağı badem



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA